10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDuminica se opresc motoarele

Duminica se opresc motoarele

Raliul Harghita Mol-Prevent 2001, ultima etapa a Campionatului National de Raliuri, se va desfasura in perioada 26-28 octombrie, la Odorheiu Secuiesc. La competitia organizata de Asociatia Pro-Motor HR Miercurea Ciuc impreuna cu Promotor Club Odorheiu Secuiesc si ACR, vor participa peste 40 de echipaje. Lungimea totala a traseului este de 371,3 kilometri, incluzind 12 probe speciale care totalizeaza 117,3 kilometri pe macadam. Startul cursei „in prolog“ se va da miine, la ora 16.31, pe strada Kossuth Lajos din Odorheiu Secuiesc, urmind ca echipajele participante sa soseasca la ora 18.00, dupa efectuarea unei bucle pina la Cadiseni-Tamasu. Simbata se va da startul la ora 8.31, iar rezultatele definitive vor fi cunoscute la ora 21.30, urmind ca premierea sa aiba loc duminica, de la ora 10.00.

Campioni, dar cu masina in „piuneze“

Craiovenii Daniel Burchel si Dragos Tiugan vor lua startul la Raliul Harghita din postura de virtuali campioni ai Cupei KA. Ei se afla, dupa desfasurarea a noua etape, pe primul loc in clasamentul competitiei rezervate masinilor Ford KA, avind un avans de 49,5 puncte fata de echipajul C. Berghea – G. De Reu, care se situeaza pe pozitia a doua. De asemenea, sportivii olteni ocupa locul cinci in clasamentul general al Formulei 2, cu 15 puncte, iar la grupa A se afla pe un onorabil loc noua (sapte puncte).

Din pacate, lipsa unei sustineri financiare consistente i-a impiedicat pe pilotii craioveni sa-si pregateasca masina asa cum se cuvine pentru ultima etapa a Campionatului National de Raliuri. Pentru ca suspensia Fordului KA pe care vor concura este defecta, Burchel si Tiugan au spus ca se tem ca masina nu va rezista pina la sfirsitul cursei. Cei doi sportivi olteni spera totusi sa poata termina cursa, mai ales ca ei alcatuiesc unul dintre putinele echipaje care nu au inregistrat nici un abandon in actuala editie a Campionatului National de Raliuri.

Obiectiv indraznet pentru Nistor Duval

Revenit in competitiile automobilistice dupa sapte ani de absenta, craioveanul Nistor Duval, care piloteaza un Citroen Saxo, a participat in actuala editie a CNR la doua curse (Raliul Banatului si Raliul Avram Iancu). Pilotul oltean si-a inlocuit copilotul dupa disputarea Raliului Banatului, unde a abandonat din cauza unei iesiri in decor, si l-a avut ca partener la Raliul Avram Iancu pe Gheorghe Nemes. La aceasta ultima competitie, echipajul Duval – Nemes a avut o comportare excelenta, care i-a luat prin surprindere pe specialisti, reusind sa se claseze pe locul sapte in clasamentul general al cursei de la Cluj-Napoca, pe pozitia a patra la grupa A si pe locul doi la F2.

Nistor Duval se afla de luni la Odorheiu Secuiesc, unde urmeaza un program de antrenamente. El si-a fixat ca obiectiv pentru aceasta ultima etapa a CNR ocuparea unuia dintre primele zece locuri in clasamentul general. Citroenul Saxo cu care concureaza sportivul oltean se afla intr-o excelenta stare tehnica, aceasta masina fiind, de altfel, prezentata la SAB, expozitie care s-a incheiat cu putin timp in urma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS