11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Fara perdea

„Domnul Netoiu sa-si faca echipa si o sa vada ca poate cistiga meciuri chiar daca, din cind in cind, il mai dezavantajeaza cite un arbitru!“ Aceasta idee i-a fost sugerata patronului Universitatii de catre Gabi Popescu, internationalul oltean pe care tocmai Gigi Netoiu l-a gonit din Banie si care acum este unul dintre cei mai in forma jucatori din campionatul Romaniei.

Fotbalist adevarat, nu dintre cei pe care ii prefera Florin Marin si patronul sau, Gabi Popescu a inteles perfect ca arbitrii fura doar daca au pe cine. Echipele puternice le taie cheful oamenilor cu fluier sa se faca de ris, pentru ca nimeni nu este nebun sa se puna permanent de-a curmezisul in fata unor masini de fotbal. In schimb, la cum evolueaza acum Universitatea nici nu este prea dificil sa o „lucrezi“, daca soarta ti-a suris punindu-ti in gura un fluier.

Din pacate, Gigi Netoiu si Florin Marin s-au obisnuit sa trateze strimb realitatea, preferind sa injure la nesfirsit arbitrajele decit sa recunoasca faptul ca Universitatea nu joaca practic nimic. Sa nu fim naivi, Netoiu si antrenorul sau preferat stiu foarte bine ca lotul actual nu le permite sa emita cine stie ce pretentii, dar, cum ei sint cei care au decis cine sa plece si cine sa vina, sar cu gura pe arbitri, ca nu cumva oamenii sa arate cu degetul spre ei si sa-i considere marii vinovati pentru decaderea Universitatii. Uite ca duminica seara, la Procesul etapei, Gabi Popescu nu a plecat dupa fenta cuplului Netoiu – Florin Marin si le-a spus-o verde in fata sa mai cumpere si fotbalisti, nu doar sa vinda.

Doua vorbe totusi si despre situatia arbitrajului romanesc. Ca subordonatii lui Nicolae Grigorescu gresesc, uneori grav, este cert, desi am vazut boacane mult mai mari si in campionatele celebre ale Europei. Ca tot am amintit de Procesul etapei, ne-a lasat un gust amar ciondaneala dintre Adrian Porumboiu si Vasile Avram. Daca ultimul are limite pe care i le cunosteam si nu va reusi niciodata sa-si impuna punctul de vedere, de la Porumboiu ne asteptam la altceva. In schimb, bolnav de prea multa importanta, fostul mare arbitru international s-a coborit la nivelul lui Avram, stergind practic pe jos cu acesta. Nu am inteles decit ca Adrian Porumboiu considera ca nu numai arbitrajul, ci fotbalul romanesc in general, incepe si se termina cu el si, eventual, cu bunul sau prieten, Ion Craciunescu, pe care Avram avusese neobrazarea sa-l atace cu vreo zece zile in urma. Restul sint doar niste bieti „pitici“ care nu au dreptul sa vorbeasca decit atunci cind le da voie Porumboiu. Desi, daca ne gindim bine, actualul sef al arbitrilor, Nicolae Grigorescu, a prestat la niste turnee finale ale Campionatelor Mondiale si Europene pe care Porumboiu le-a vazut doar la televizor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS