17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Diverse

29 de cazuri de contaminare cu antrax au fost confirmate la Congres

29 de cazuri de contaminare cu antrax au fost confirmate in rindul staff-erilor de la cabinetul liderului majoritatii democrate din Senat, Tom Daschle. Peste 200 de persoane care lucrau in Hart Building (imobil de birouri al Senatului) iau Ciprofloxacin, antibiotic prescris in caz de contaminare cu bacteria care provoaca antraxul. Potrivit unor surse, scrisoarea contaminata trimisa la cabinetul lui Daschle contine o forma foarte agresiva a bacteriei. Potrivit unei surse din administratie citata de CNN, bacteria trimisa la cabinetul lui Daschle era foarte virulenta. Peste 20 de membri ai staff-ului lui Tom Daschle, liderul majoritatii democrate din Senat, au fost infestate cu antrax. „In mod clar, au incercat sa ucida pe cineva”, a declarat Daschle.

O bomba americana a atins o scoala din Kabul, fara a exploda

O bomba americana a atins in plin o scoala de baieti ieri, la Kabul, fara a exploda, a declarat purtatorul de cuvint al ONU la Islamabad, Hassan Ferdous. El a afirmat ca genistii incearca sa dezamorseze bomba si ca nu se stie daca in momentul impactului copiii erau prezenti sau nu in scoala. „A fost o lovitura directa, dar bomba nu a explodat”, a spus el. „Nu stim daca erau copii in scoala, dar este posibil”, a declarat el.

Militari americani au debarcat in apropiere de Kandahar

Militari americani au fost debarcati din elicoptere ieri in apropiere de Kandahar, a anuntat postul de radio iranian. Informatia nu a putut fi confirmata din surse independente. „Surse informate au anuntat ca elicoptere americane venite dinspre frontiera afgano-pakistaneza au intrat in teritoriul afgan si au debarcat militari in jurul orasului Kandahar”, a relatat trimisul special al postului de radio. „Aceasta este a doua etapa a operatiunii americane pe teritoriul afgan”, a precizat postul de radio.

Nu este loc pentru talibani in viitorul guvern

Viitorul guvern al Afganistanului nu va avea in componenta sa talibani, a declarat ieri un responsabil al opozitiei afgane la Dushanbe, in timp ce Statele Unite au acceptat ca talibani moderati sa faca parte, cu titlu individual, din viitoarea echipa guvernamentala. „Nu este loc pentru talibani in viitorul guvern al Afganistanului”, a declarat pentru AFP Abdul Vadud Kudus, atasatul militar al ambasadei afgane de opozitie in Tadjikistan. „Comunitatea internationala lupta impotriva terorismului, ori talibanii sint teroristi si sustin organizatiile teroriste”, a precizat acesta. SUA si Pakistanul au convenit marti ca viitorul guvern afgan va trebui sa fie multietnic si sa aiba o reprezentare larga. Statele Unite au acceptat ca talibani moderati sa intre in componenta viitoarei echipe, care ar putea fi constituita in jurul fostului suveran afgan, Zaher Shah, si a gruparilor din Alianta Nordului. Prezenta talibanilor de etnie pashtuna – majoritara in Afganistan – in noul guvern este o cerinta a Islamabadului, care considera ca instalarea la Kabul a unui guvern prieten, drept imperativa pentru securitatea nationala. Kudus a declarat, de asemenea, ca aviatia americana a bombardat ieri imprejurimile orasului Taloqan, in nord, unde se afla bazele si obiectivele militare ale talibanilor. Aviatia americana si-a sporit ieri presiunea militara asupra talibanilor afgani, bombardind pentru prima data linia frontului din nordul capitalei, dupa cum sustin surse din militiile islamiste.

Forte speciale aeropurtate americane pe portavionul Kitty Hawk

Forte speciale aeropurtate pregatite sa intervina in Afganistan se afla la bordul portavionului american Kitty Hawk, localizat in Oceanul Indian, a anuntat ieri un reprezentant al Pentagonului. Sursa citata a confirmat faptul ca portavionul a sosit in zona in cursul acestei saptamini, venind dinspre Japonia si avind la bord elicoptere si comandouri ale fortelor speciale. Informatia a fost publicata in editia de miercuri a ziarului New York Times. De la inceputul campaniei din Afganistan, la 7 octombrie, Pentagonul a oferit extrem de putine informatii privind desfasurarea fortelor americane in zona, unde se afla, in prezent, patru portavioane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS