7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAm jurat ca-i batem si ei ne-au spulberat!

Am jurat ca-i batem si ei ne-au spulberat!

• Spectacolul oferit de suporterii olteni a fost extraordinar • Claudiu Niculescu a trait o zi de cosmar • Gigi Netoiu a dat din nou vina pe arbitraj si a plecat de la stadion sub o protectie impresionanta • Vlad Munteanu si Tames au marcat, defilind prin mijlocul unei aparari visatoare • O absenta ciudata in echipa lui Florin Marin: Marius Sava, jucatorul craiovean considerat „dusmanul numarul unu“ al dinamovistilor

Divizia A, etapa a 9-a

„U“ Craiova – Dinamo 0-2

• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 25.000.

• Au marcat: V. Munteanu ’52, Tames ’69.

Universitatea: Preda 6 – Stoican 6,5; Vochin 6; Craciunescu 5,5; Baldovin 5,5 (’74, C. Dinu 5); Dobre 5,5 – Grigorie 5,5; Burca 5; D. Rednic 6 – Manta 5 (’55, Calin 5,5); Barcauan 5. Antrenor: Fl. Marin.

Dinamo: Lobont 7 – Bolohan 6; G. Kirita 5,5 (’53, Vatavu 5,5); Nastase 7; Onut 6; Tilvan 6,5 – Tames 7; Pirvu 6,5; V. Munteanu 6 – Cl. Niculescu 5 (’77, Semeghin); Dragan 5 (’62, S. Ilie 5,5). Antrenor: I. Marin.

• Au arbitrat: Cr. Balaj 6 – M. Savaniu 5, Z. Szekely 7.

• Avertismente: Stoican, Grigorie, Calin, Burca / Vatavu, Onut, Pirvu, Semeghin, S. Ilie.

• Filmul golurilor: min. 52, 0-1: V. Munteanu a plecat intr-o actiune ciudata, mingea i-a revenit dupa ce o pierduse, a scapat singur si l-a executat cu singe rece pe Preda; min. 69, 0-2: Tames a crosetat fara probleme printre aparatorii nostri si de la 14-15 metri, singur cu Preda, a marcat lejer.

A facut Gigi Netoiu ce a facut – poate ca a avut si noroc – si a ramas prieten cu maharii de la Dinamo. Ca s-a suparat din nou pe Universitatea nu mai conteaza, deja ne-am obisnuit cu sceneta.

Vorbind strict despre ceea ce am vazut pe teren si lasind la o parte speculatiile, vom spune doar ca Dinamo nu s-a sinchisit de atmosfera incendiara din tribune, evoluind pragmatic, fara floricele inutile. Exceptia s-a numit Claudiu Niculescu, fostul golgheter al Universitatii intilnindu-se mai rar cu balonul decit copiii de mingi. El a platit un tribut imens plecarii parsive din curtea Craiovei, fiind amendat de suporteri cu virf si indesat, chiar daca s-a mai sarit si calul. Florin Marin ne-a surprins neplacut inca dinaintea meciului. El a intocmit o formula fara Sava, jucatorul craiovean care este considerat dusmanul de moarte al dinamovistilor. In aceste conditii, lipsita si de aportul unui alt fin tehnician, Viorel Domocos, suspendat (aici vina este a jucatorului, insa), Universitatea era nevoita sa atace buturile lui Lobont cu jucatori fara explozie, Burca, Rednic, Manta si Barcauan, acestia devenind o prada usoara pentru apararea decisa a oaspetilor, condusa ireprosabil de Vali Nastase. Spre norocul nostru, nici virfurile oaspetilor nu au facut cine stie ce, Dragan, Niculescu si Sabin Ilie fiind departe de potentialul suspendatului Mihalcea.

In prima repriza, profitind si de suportul extraordinar al publicului, oltenii au dominat usor, dar nu au reusit sa marcheze. Totusi, o faza controversata s-a petrecut in minutul 16, atunci cind Barcauan a marcat, dar asistentul Savaniu a ridicat ofsaid la Manta, intr-o faza premergatoare actiunii lui Cosmin. Parerile despre pozitia lui Manta sint impartite, dar acest lucru nu l-a impiedicat pe Gigi Netoiu sa acuze din nou cu vehementa arbitrajul, neuitind – ca un bun prieten al lui Ion Craciunescu – sa-l faca praf si pe Nicolae Grigorescu. Ca sa incheiem acest subiect, vom spune ca mai multi arbitri craioveni au afirmat ieri ca Manta era in ofsaid, in timp ce citiva importanti oameni de fotbal din Banie au considerat ca golul lui Barcauan a fost valabil, impresie pe care o impartasim si noi.

Repriza secunda a fost la discretia dinamovistilor, bucurestenii profitind de caderea fizica a gazdelor. Parca pe Ion Marin il informase cineva ca oltenii facusera un antrenament sustinut cu o zi inainte de meci, asa ca Tames, Pirvu si ceilalti au apasat pe acceleratie depasindu-i lejer pe craioveni. Apoi, la 0-1 a mai gresit si Balaj, acesta dindu-i doar „galben“ lui Vatavu dupa o faza in care fundasul lui Ion Marin il oprise neregulamentar, din postura de ultim aparator, pe Gusti Calin. Depasind acest moment, Dinamo ne-a „controlat“ din nou si Tames a marcat un gol ca in curtea scolii, trecind nejenat de nimeni, prin mijlocul visatoarei noastre aparari. Ultima ocazie a ratat-o Barcauan (’80), care, scapat singur, a tras puternic si Lobont a deturnat balonul in corner.

Dupa un meci care i-a lasat Craiovei un gust amar nu s-a mai intimplat mare lucru. Suparati si neputinciosi, oamenii au plecat acasa, Florin Marin a continuat sa ne spuna cum va face el o super-echipa in Banie, iar Netoiu a ramas la vechea sa obsesie, arbitrii. Care, intr-adevar, au avantajat-o usor pe Dinamo, dar acest lucru nu scuza evolutia penibila a echipei craiovene. Ca si simbata, am ramas cu aceeasi parere de rau: pacat ca baietii de la Cimentul Fieni nu au putut sa joace in locul nostru cu bucurestenii. Ar fi fost poate mai ambitiosi si nici nu au un patron asa de important cum avem noi, care, pe deasupra, tine cu Dinamo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS