21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportComandantul este la rascruce

Comandantul este la rascruce

• Desi politia a luat masuri severe pentru a asigura securitatea in zona stadionului, n-ar fi exclus ca Gigi Netoiu sa apeleze, suplimentar, si la serviciile unei firme de protectie din Bucuresti, cu oameni specializati in interventii rapide • Oltenii s-au jurat ca isi vor apara corect sansele, dar nimeni nu a avut inspiratia sa-i intrebe pe dinamovisti daca vor face la fel • Lupescu s-a despartit de Dinamo • S-ar parea ca prima oltenilor, in caz de victorie, ar fi de 45 de milioane de lei

Astazi, pe „Ion Oblemenco“, meciul dintre leii alb-albastri si „ciinii rosii“ ar trebui sa fie un duel incrincenat intre 22 de actori care au acumulat destule neimpliniri in ultima vreme. Dinamo a parasit Cupa UEFA, iar in campionat, desi se afla pe locul patru, nu a spart gura tirgului, in timp ce Universitatea are de miercuri un cosmar numit Fieni. Si i-a ramas – pentru a-si indeplini obiectivul – doar campionatul. Asadar, astazi n-ar prea fi loc de liniste si pace pe fostul „Central“, stadion care a gazduit de-a lungul anilor multe partide adevarate, spectaculoase si incrincenate. Pe vremuri, cele doua echipe schimbau deseori „amabilitati“ despre subiectul fotbal cu gheata pe git! A existat intotdeauna o disputa a orgoliilor, cu pasiuni deosebite. Acum toate suspiciunile si speculatiile legate de dragostea nu dezinteresata a „comandantului“ Netoiu fata de gruparea din Stefan cel Mare au fost joi spulberate prin declaratii si juraminte (!) de managerul general al clubului si de cei trei jucatori reprezentativi, Stoican, Preda si Domocos (ultimul, suspendat astazi).

Mai mult, intr-un interviu publicat ieri in GS, Netoiu a spus: „Vreau sa cred ca vom vedea simbata cu totii o echipa a Universitatii care va «muri» pe teren. Sper ca acest joc sa insemne renasterea Universitatii! Sper intr-o victorie mare a Craiovei“. „Vrem sa ne spalam pacatele, invingind pe Dinamo. Pronostic? 1 solist!“, asa declara si jucatorii craioveni. Florin Marin se confrunta pentru acest derbi cu destul de multe probleme, cea mai importanta fiind aceea a moralului de dupa rusinea de la Fieni. Apoi, lotul nu este in intregime valid. Pe linga suspendatii Domocos, Danciu si Verdes, incerti sint Grigorie si Iacob, ultimul aflindu-se zilele trecute la un control medical la Bucuresti, la care i s-ar fi descoperit o afectiune destul de serioasa a meniscului. Miine, „Jancker“ implineste 21 de ani.

Actionarul Gigi Netoiu se afla de joi seara in Banie. El a fost in cantonamentul din Lunca Jiului, i-a incurajat pe jucatori si le-a promis un stimulent financiar suplimentar in caz de victorie. „Trebuie sa cistigam pentru noi si pentru suporteri, pe care ii asteptam in tribune in numar cit mai mare. Ne afecteaza eliminarea din Cupa si vrem sa facem un meci bun cu Dinamo“, a spus capitanul Flavius Stoican.

Dinamo il are suspendat pe Mihalcea, iar Stinga este incert. „Clau-gol“ a declarat ca ar vrea sa joace astazi pe „Ion Oblemenco“, chiar daca si el acuza zilele trecute unele probleme de sanatate. Lupescu si-a reziliat contractul cu Dinamo si probabil ca ii va parasi pe „ciini“. Ion Marin a spus ca Dinamo vine pe „Ion Oblemenco“ pentru a-si imbunatati situatia la „adevar“ (in prezent +3), adaugind: „Cred ca Universitatea, dupa eliminarea surprinzatoare din Cupa Romaniei, va avea atitudinea unei fiare ranite, care va cauta cu disperare sa invinga pentru a-si regasi linistea“.

In tribune, o alta confruntare, aceea dintre „Nuova Guardia“ a „ciinilor rosii“ si fractiunile oltene, suporterii Universitatii promitind un spectacol inedit, evident „anti-Dinamo“! Nici fostul golgheter al Universitatii, Claudiu Niculescu, nu va fi iertat.

Ar fi multe de scris despre derbiul de astazi (inca destul de multe speculatii se mai fac), dar raminem la ceea ce au repetat la conferinta de presa, cu insistenta, jucatorii si managerul Florin Marin: „Jucam pe bune, vrem sa-i batem pe dinamovisti. Si ne este la indemina o asemenea victorie. Ne trebuie si al 12-lea «jucator», admirabilul public“.

Presedintele Viorel Ilinca a spus ieri-dimineata: „Nici un meci nu seamana cu altul, iar Cupa Romaniei este competitia surprizelor. Asta nu este un fel de scuza pentru intimplarea nefericita de la Fieni. Vreau sa spun ca am incredere in intelegerea suporterilor si, mai ales, am incredere in baieti. Cred in victoria Universitatii!“ Petre Deselnicu: „Dinamo e de batut la ora asta. Stiu eu ce spun! Am mai facut-o si noi citeodata de oaie, dar cu Dinamo sau cu Steaua mincam pamintul!“ In sfirsit, directoarea economica Angela Bujor a completat: „Nu cred ca stimulentul financiar e problema meciului cu Dinamo, ci doar putinta si orgoliul ranit al jucatorilor. Sa dea Dumnezeu sa fie bine!“

Secundul Gigi Ciurea a implinit ieri 39 de ani. Intrarea generala: 15.000 de lei. La peluza 1, suporterii vor intra cite doi pe bilet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS