17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCalificare spectaculoasa

Calificare spectaculoasa

• Pina la intrarea lui Gabi Popescu, bucurestenii nu au legat mare lucru in zona mediana • Vancea, Cristescu, Ciuca si Buca au fost cei mai buni jucatori de pe teren • Cirtu si Olaroiu s-au imbratisat dupa meci, neuitind ca amindoi au lucrat odata bine la Universitatea • Craiovenii au avut din nou parte de un arbitraj penibil

Stiam de mai multa vreme ca FC Extensiv tine mortis sa faca o figura frumoasa in Cupa Romaniei. Totusi, FC National era creditata ieri cu prima sansa, vedetele din trupa lui Olaroiu dind frisoane oricaror adversari.

Fara sa riste orbeste, Sorin Cirtu a ales sa-l menajeze totusi pe liderul apararii noastre, Lucian Cotora, care era usor accidentat si al carui aport in meciurile de campionat este destul de consistent. Pe de alta parte, nu a putut juca nici Eugen Neagoe, golgheterul craiovean fiind suspendat pentru partida de ieri.

La rindul sau, Cosmin Olaroiu, primit destul de bine de suporterii olteni, care nu au uitat ca acum citiva ani antrenorul bancar juca, si inca foarte bine, pentru Universitatea, i-a menajat pe Matei si pe Gabi Popescu, ambii fiind tinuti totusi pe banca de rezerve.

Inca de la inceput, ostilitatile au fost incrincenate, ambele formatii dorind sa-si adjudece batalia pentru calificare. Totusi, condusi magistral de Silvian Cristescu, baietii nostri au stapinit incet-incet mijlocul terenului, profitind oarecum si de absenta lui Gabi Popescu. Intrarea acestuia dupa pauza a mai echilibrat lupta in zona mediana, desi „veteranul“ Cristescu a reusit pina la urma sa diminueze aportul ofensiv al bunului sau prieten.

In aparare, Cirtu a decis sa-l desemneze pe Robert Vancea in spatele lui Mieila si Ciuca, prestatia ultimului, care l-a anihilat complet pe sirbul Mitrovici, fiind extraordinara. Din pacate, in fata, desi s-au luptat pe viata si pe moarte cu puternicii aparatori bancari, Ristea si Musat nu si-au creat prea multe oportunitati, dar au deschis culoare pentru mijlocasi. Intrarea lui Buca a schimbat insa datele problemei, in sensul ca micutul nostru atacant a reusit sa puna deseori pe picior gresit apararea lui Olaroiu. De altfel, mult mai decis decit Ristea sau Musat, Buca a marcat si unicul gol al meciului.

Si pentru ca trebuia cineva sa strice din spectacolul agreabil oferit ieri de cele doua combatante, in scena a aparut, mai ales spre final, arbitrul Bogdan Sorescu. Dupa golul craiovenilor, centralul din Pitesti a fluierat complet aiurea, oferind gratuit oaspetilor citeva lovituri libere din preajma careului oltean. Totul s-a terminat insa cu bine, iar dupa ultimul fluier al lui Sorescu, Cirtu si Olaroiu s-au imbratisat, amintindu-si de vremurile bune ale Universitatii, atunci cind Sorin era antrenor, iar Cosmin ii era elev.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS