14.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportExamen greu pentru Extensiv

Examen greu pentru Extensiv

• Absente importante in cele doua tabere: Neagoe, la craioveni, Radu Niculescu, la bucuresteni • Gabi Popescu si Papura vor sa-si respecte blazonul si sa cistige in Parcul Romanescu

FC Extensiv – FC National

• Stadion „Extensiv Parc“, miercuri, ora 14.00.

• Formatii probabile:

Extensiv: Stoianov – Sima, Mieila, Cotora, Panc – Laczko, Vancea, Cristescu, Sola – Musat, Buca. Antrenor: S. Cirtu.

FC National: Vintila – Carabas, Matei, Papura, Curt, P. Marin – Caramarin, G. Popescu, G. Coman – S. Radu, Mitrovici. Antrenor: C. Olaroiu.

• Vor arbitra: B. Sorescu – Ed. Dumitrescu, M. Ene. Observator: I. Spataru.

Stadionul din Parcul Romanescu va gazdui astazi, de la ora 14.00, partida dintre FC Extensiv si divizionara A FC National, contind pentru 16-imile Cupei Romaniei. Oltenii au ajuns in aceasta etapa a competitiei dupa ce au eliminat formatiile Chimia Craiova (cistigatoarea fazei judetene Dolj) si Pandurii Tirgu Jiu. Dupa un inceput bun de campionat, cind a reusit sa se claseze pe prima pozitie a clasamentului, in ultimele doua etape, FC Extensiv a remizat pe propriul teren cu Universitatea Cluj si a pierdut intilnirea de la Arad. Meciul de astazi este un prilej potrivit pentru craioveni de a-si reface moralul si de a obtine, dupa doua saptamini, o noua victorie. Diferenta de valoare dintre FC Extensiv si FC National este destul de mare – daca luam in calcul numai jucatorii care compun cele doua loturi -, insa oltenii au demonstrat ca pot rasturna ierarhiile. Daca vor juca asa cum au facut-o in partidele cu echipele valoroase din seria secunda a Diviziei B, oltenii pot spera la un rezultat pozitiv care sa-i propulseze in faza urmatoare a Cupei Romaniei. Le va fi greu elevilor lui Sorin Cirtu sa cistige, mai ales ca adversarii lor nu iau in calcul decit varianta calificarii in optimile Cupei.

Bancarii au avut o evolutie buna in acest sezon, acumulind 13 puncte dupa opt etape, si ocupa pozitia a cincea a clasamentului. In mare masura, meritul ii revine tinarului antrenor Cosmin Olaroiu, care a format in citeva luni o formatie care cu greu cedeaza puncte. Echipa s-a intarit in returul campionatului precedent cu jucatori cunoscuti – Gabi Popescu, Papura – proveniti chiar din Banie, care au contribuit la saltul valoric al gruparii din Cotroceni.

Dupa antrenamentul de ieri-dimineata, lotul craiovenilor a intrat in cantonamentul de la hotelul Parc. Singura absenta din formatia Extensivului este atacantul Eugen Neagoe, care este accidentat. De altfel, FRF va stabili miine, de la ora 10.00, sanctiunile si suspendarile pe care le va dicta jucatorului Neagoe (eliminat in meciul cu UTA) si antrenorului Sorin Cirtu (trimis in tribuna la partida cu Universitatea Cluj). Nu ar fi exclus ca antrenorul craiovean sa-si menajeze in acest meci citiva jucatori de baza. Tinarul mijlocas Murgan a fost convocat la lotul national de juniori.

Bucurestenii s-au antrenat ieri-dimineata la baza sportiva din Cotroceni, dupa care au facut deplasarea spre Banie, stabilindu-si „cartierul general“ la hotelul Jiul. Managerul general al echipei FC National, Cosmin Olaroiu, nu-i va putea utiliza in partida de astazi pe jucatorii Radu Niculescu si Ovidiu Petre, ambii fiind accidentati. Bancarii intentioneaza sa-i legitimeze in perioada urmatoare pe Daniel Prodan, care se antreneaza alaturi de ceilalti jucatori de la FC National, si pe sirbul Marko Pantelic, acesta asteptind cartea verde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS