17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Baciul“ si-a salvat cumnatul de la infringere

„Baciul“ si-a salvat cumnatul de la infringere

• „Gaselnitele“ lui Hagi – Kirita, Lacusta si Pirvu – au evoluat penibil
• Mutu i-a enervat din nou pe suporteri, jucind foarte slab
• Dupa evolutia de simbata, incepem sa ne facem probleme pentru barajul cu Slovenia
• La Parma, Italia a cistigat fara probleme in fata Ungariei

Preliminariile CM 2002

Romania – Georgia 1-1

• Stadion: „Steaua“, spectatori: 20.000.
• Au marcat: Gh. Popescu ’89 / Iasvili ’54.
Romania: Lobont 6 – Kirita 5; Gh. Popescu 6,5; Miu 6; Lacusta 5 – Fl. Dumitru 5,5; Pirvu 5 (’60, Mihalcea 5,5); D. Munteanu 5,5; Mutu 5 (’46, Rosu 5,5) – M. Niculae 6; Ad. Ilie 6 (’70, Pancu 5). Antrenor: Gheorghe Hagi.
Georgia: Gvaramadze 6 – Rehviasvili 6,5; Z. Hizanisvili 6,5; Kaladze 7; Kobiasvili 6,5 – Sajaia 5,5; Iasvili 6,5 (’81, Aleksidze); Djamarauli 6; Kinkladze 5,5 (’63, Kețbaia 5,5); Tkitisvili 6 – Kavelasvili 6 (’75, Burduli). Antrenor: Alexandr Civadze.
• Au arbitrat: L. Michel 7 – I. Sramka 7, M. Ruzbarski 7 (toți din Slovacia). Observatori: Andres Berlinches (Spania), Peter Mikkelsen (Danemarca).
• Avertismente: Kobiasvili ’24, Tkitisvili ’90
• Filmul golurilor: min. 54, 0-1: aparatorii nostri au iesit defectuos la ofsaid, oaspeții au atacat pe stinga si Iasvili a marcat singur cu poarta goala; min. 89, 1-1: Lacusta a centrat pe stinga si Gh. Popescu, cu capul, a reluat fulgerator în plasa lui Gvaramadze.

„Nu am intuit jocul asa cum ar fi trebuit, nu am scos jocul la margine. Adversarii s-au aglomerat in centru foarte bine. Nu am reusit sa penetram pe partile laterale“ – a spus Gheorghe Hagi la sfirsitul partidei de simbata seara in care tricolorii au evoluat destul de slab. Evident, Hagi a fost un fotbalist mare si stie foarte bine ca in jocul de astazi, destul de condensat, conteaza enorm aportul oamenilor care evolueaza in zonele laterale ale terenului. Tocmai de aceea, nu am inteles ce asteapta Hagi de la Kirita si Lacusta, fotbalisti masivi si greoi, care, pe linga faptul ca nu au asigurat cine stie ce siguranta apararii, au avut aport aproape nul in faza de atac. Oricum, fata de ce joaca Contra si Chivu, Kirita si Lacusta au fost departe si nu ne-am lamurit ca ar reprezenta solutii nici macar pentru un viitor mai indepartat. Urcind la mijloc, „fixatia“ lui Hagi, dinamovistul Pirvu, a fost si el penibil, intrind imediat in dizgratia asistentei, capitol la care a fost intrecut doar de „briliantul“ fals, Adrian Mutu, fotbalistul Veronei fiind aplaudat doar in momentul in care s-a accidentat, scutind echipa de prezenta sa nefasta.

La rindul lor, oaspetii au profitat din plin de improvizatiile nefericite din reprezentativa Romaniei, jucind exact si, uneori, destul de spectaculos. A surprins placut felul in care elevii lui Civadze au iesit numai cu pase scurte din aparare, zona in care virfurile noastre, Adi Ilie, M. Niculae, Mihalcea si Pancu au fost controlate exact si, in buna masura, anulate.

Desi spectatorii l-au sustinut la inceput pe Hagi, convinsi ca „Regele“ va pasi cu dreptul la primul joc oficial disputat in tara la cirma echipei reprezentative, ei au sfirsit prin a-i huidui pe Kirita, Pirvu si Lacusta, fotbalisti noi, dar care nu au reusit sa se ridice la pretentiile cerute.

Pina la urma, rezultatul inregistrat simbata nu prea a contat in economia grupei. Chiar si cu o infringere, Romania s-ar fi calificat la baraj, dar ne intrebam ce s-ar fi intimplat daca Ungaria cistiga in Italia. Poate ca Hagi si-a dat in sfirsit seama ca la echipa nationala nu prea este loc de improvizatii, mai ales ca jucatori ca Pirvu, Kirita si Lacusta se gasesc pe toate drumurile sarmanului nostru campionat.

Oricum, este clar ca pentru barajul cu Slovenia, Gica Hagi va creiona o alta formula de start pentru ca aceea de simbata s-a chinuit efectiv sa nu piarda, onoarea „Regelui“ fiind salvata cit de cit de chiar cumnatul sau, Gica Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS