10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoi suporta orice, am bateriile incarcate!

Voi suporta orice, am bateriile incarcate!

• In locul lui Mustaca, Florin Marin l-a adus antrenor secund pe Gigi Ciurea
• „In 2000 am fost obligat sa plec din Banie“, a spus „principalul“
alb-albastrilor
• Contractul tehnicianului este pina in vara anului 2003, dar acesta a spus ca vrea sa continue si dupa incheierea actualei intelegeri

Ieri-dimineata, inaintea primei sedinte de pregatire, Florin Marin si-a aratat disponibilitatea fata de mass-media, organizind o conferinta de presa ad-hoc, chiar in incinta cantonamentului. Intre timp, secunzii Alexandru Popovici si, de ieri, Gigi Ciurea, conduceau primele miscari ale lotului alb-albastru. Absentau cei doi fotbalisti chemati la lotul national de tineret, Burca si Grigorie.

– Cum ati regasit Universitatea?

– Pentru orice antrenor din tara si chiar din strainatate este o onoare sa antrenezi o echipa de talia Universitatii Craiova. Am acceptat propunerea domnului Netoiu deoarece aveam obligatii morale fata de aceasta formatie. Vreau sa continui ceea ce am inceput in urma cu aproximativ un an, adica sa construiesc o echipa competitiva care sa se bata de la egal la egal cu orice adversar.

– In privinta lotului?

– Unii jucatori de valoare au plecat, dar consider ca Universitatea are acum un lot bun, atit din punct de vedere numeric, cit si valoric. Putem sa ne indeplinim obiectivul stabilit la inceputul sezonului, clasarea in primele patru locuri ale campionatului. Altfel, despre jocul echipei si modul de pregatire actual, deocamdata nu ma pot pronunta deoarece am avut la dispozitie un timp foarte scurt. Sint insa convins ca antrenorii care au fost dupa ce eu am plecat in 2000 si-au facut munca asa cum trebuie. Eu nu am de facut decit sa continui ceea ce ei au facut. Desigur, fiecare antrenor are metodele si mijloacele lui. Din punctul meu de vedere, mi-am asumat o mare raspundere.

– Adica?

– Am preluat o echipa in plin campionat, iar jucatorii au si ei cauze obiective. Poate ca n-au obtinut rezultatele asteptate si, dupa parerea mea, ar trebui sa le obtina. Si ei sint putin dezorientati. Nu este usor sa lucrezi cu cinci-sase antrenori intr-o perioada foarte scurta.

– Aveti de gind sa completati lotul cu tineri de la Rocar sau sa-i disponibilizati pe unii din actualul lot?

– Asta urmeaza pe parcurs. Deocamdata, sint multumit cu ceea ce am la dispozitie. Sigur, si ceilalti jucatori ai Universitatii de la Electro si Rocar sint in atentia mea permanenta. Cei care vor confirma vor reveni si vor face parte din lotul Universitatii.

– Urmeaza o partida foarte dificila, cea cu Dinamo, din etapa a noua. Aveti pina atunci aproape doua saptamini sa o pregatiti. Ce reprezinta pentru dumneavoastra acest derbi, mai ales ca veti redebuta la Universitatea pe „Ion Oblemenco“?

– Din punctul meu de vedere, primul meci este cel mai important, adica partida din Cupa Romaniei, cu Cimentul Fieni, care se va disputa pe 10 octombrie. Dupa aceea, pregatim meciul cu Dinamo.

– Care va sint colaboratorii?

– Alexandru Popovici si, de astazi, Gigi Ciurea. Voi aduce si un antrenor pentru pregatirea portarilor. Inca nu m-am hotarit asupra acestuia. La tineret este Aurel Beldeanu.

– Initial, conducerea clubului v-a anuntat doi secunzi, Popovici si Mustaca, dar ultimul a parasit Universitatea. Am citit o declaratie a lui Mustaca cum ca dumneavoastra l-ati tradat. Despre ce este vorba?

– Intrebati-l pe el, este problema lui. Eu nu l-am tradat cu absolut nimic. Din punctul meu de vedere, am colaborat cu Mustaca foarte bine.

– Nu va sperie gindul ca, in ultima vreme, Universitatea a devenit o masina de tocat antrenori si chiar conducatori?

– Antrenorii depind foarte mult de rezultate. La Craiova cred ca ar trebui sa existe o stabilitate la nivelul conducerii tehnice (…). Ca sa raspund la intrebarea propriu-zisa, nu ma sperie! Am o experienta la Craiova, am revenit la Universitatea cu o mare dorinta si o mare ambitie de a realiza ceea ce mi-am propus prima oara, in 2000.

– N-as vrea sa va supar, dar am o intrebare incomoda. Comentariile presei pretind ca la meciurile Ceahlaul – Universitatea 1-4 (turul 2000/2001) si Ceahlaul – Universitatea 0-1 (turul acestui campionat) gazdele nu s-au omorit cu firea. Comentati acestei speculatii?

– Nu este nimic adevarat. Si le comentez. La primul meci amintit, cel din turul campionatului 2000/2001, eram antrenor la Universitatea, iar la cel de-al doilea, recent, am fost la Ceahlaul. Dupa parerea mea, ambele jocuri au fost cistigate absolut meritat de Universitatea. Dupa felul cum a decurs jocul, nu au fost probleme de genul de care spuneti. Exista o diferenta intre Universitatea si Ceahlaul.

– Presa a consemnat ca in primavara acestui an, inaintea meciului de la Craiova, cu Ceahlaul, urma sa va intilniti la Padurea Sarului cu actionarul Netoiu…

– Speculatii ale presei!

– Acum au aparut speculatii privind meciul cu Dinamo, cum ca Universitatea…

– Speculatii se fac in permanenta, indiferent de joc. Asta-i principala problema a presei!

– De opozitia din Craiova ce mai ziceti? Va mai „sperie“?

– Cind am plecat de la Craiova, am fost obligat sa plec. De ce? Din cauza ostilitatii cu care am fost primit, ostilitate care a continuat si astfel am fost obligat sa lucrez in asemenea conditii.

– Cind ati plecat, nu stiati ca urma sa revina Balaci?

– Nu, nu…

– Dupa meciul cistigat cu Steaua, ati fost altfel primit de suporteri.

– Da, dar eu nu ma refer la suporteri. Nu ei m-au determinat sa plec. Alte persoane au creat atmosfera de care va vorbeam. Si acestia au influentat si suporterii, si chiar jucatorii. Cred ca aceia si-au dat seama ca au gresit si ca n-au procedat corect.

– Contractul dumneavoastra?

– Este pina in 2003 si vreau sa continui si dupa 2003!

– Anul viitor, stadionul „Ion Oblemenco“ va avea si nocturna, adica toate conditiile pentru meciuri de Cupe Europene. Ne mai trebuie si echipa de Cupa Europeana!

– Sa dea Dumnezeu sa fie asa!

– Altceva?

– Doresc o relatie normala si corecta cu presa. Altfel, va anunt ca sint pregatit pentru orice. Am bateriile incarcate!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS