10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFinlandezul Mika Hakkinen a cistigat la Indianapolis

Finlandezul Mika Hakkinen a cistigat la Indianapolis

Marele Premiu de Formula 1 al SUA, a 16-a etapa a Campionatului Mondial, care a avut loc duminica pe circuitul de la Indianapolis, a fost cistigat de pilotul finlandez al echipei McLaren-Mercedes, Mika Hakkinen. Pilotul de la McLaren-Mercedes a inregistrat timpul de 1 h 32:42.840 si a fost urmat, in ordine, de Michael Schumacher (Germania / Ferrari) la 11.046, David Coulthard (Marea Britanie / McLaren-Mercedes) la 12.043, Eddie Irvine (Marea Britanie / Jaguar) la 1:12.434, Nick Heidfeld (Germania / Sauber-Petronas) la 1:12.996 si Jean Alesi (Franta / Jordan-Honda) la un tur.

Opt abandonuri

Opt dintre pilotii care au participat la cursa de la Indianapolis au abandonat. Cauzele acestor abandonuri sint urmatoarele: Kimi Raikkonen (Finlanda / Sauber-Petronas): defectiune a sistemului de transmisie in turul al treilea; Fernando Alonso (Spania / European Minardi): defectiune a sistemului de transmisie in turul al 37-lea; Ralf Schumacher (Germania / Williams-BMW): iesire de pe pis_ta in turul al 37-lea; Alex Yoong (Malaysia / European Minardi): defectiune la cutia de viteze in turul al 39-lea; Juan Pablo Montoya (Columbia / Williams-BMW): defectiune a sistemului hidraulic in turul al 39-lea; Jos Verstappen (Olanda / Arrows-Asiatech): defectiune a motorului in turul al 45-lea; Jacques Villeneuve (Canada / BAR-Honda): probleme in mentinerea traseului dupa iesirea de pe pista in turul al 46-lea; Rubens Barrichello (Brazilia / Ferrari): defectiune a motorului in turul al 72-lea.

Trulli a fost descalificat

Pilotul italian al echipei Jordan-Honda, Jarno Trulli, a fost descalificat de catre comisarii de pista ai Marelui Premiu al SUA, a anuntat Federatia Internationala de Automobilism (FIA). Aceasta decizie a fost luata ca urmare a problemei descoperite de catre directorul tehnic al FIA, Jo Bauer, la monopostul italianului. Bauer a constatat ca plansa situata pe monopostul lui Trulli era mult mai uzata decit permit regulamentele. Scuderia Jordan a anuntat ca va face apel la decizia comisarilor de pista de a-l descalifica pe pilotul Jarno Trulli.

O bila alba pentru Mika

La conferinta de presa organizata la sfirsitul Marelui Premiu de Formula 1 al SUA, pilotul finlandez al echipei McLaren-Mercedes, Mika Hakkinen a spus: „In cursul acestui sezon, reusita obtinuta in Marea Britanie, pe circuitul de la Silverstone, a constituit un punct pozitiv in cariera mea, o bila alba. Indianapolis este inca o bila alba pentru cariera mea. Sint inca tulburat din cauza ghinionului pe care l-am avut dimineata. Mai intii a fost iesirea mea de pe pista, care a dat de lucru mecanicilor mei. Apoi, la incercarile libere, am trecut pe rosu la iesirea de la standuri, dupa care comisarii de pista m-au trimis in a doua linie. “

Ferrari domina

In urma rezultatelor inregistrate la Marele Premiu de Formula 1 al SUA, clasamentul general al pilotilor arata astfel: 1. Michael Schumacher (Germania) 113 puncte (virtual campion), 2. David Coulthard (Marea Britanie) 61, 3. Rubens Barrichello (Brazilia) 54, 4. Ralf Schumacher (Germania) 48, 5. Mika Hakkinen (Finlanda) 34, 6. Juan Pablo Montoya (Columbia) 25. Pe prima pozitie in clasamentul constructorilor se afla Ferrari, cu 167 puncte (virtual campioana), care este urmata, in ordine, de McLaren-Mercedes, cu 95 de puncte, Williams-BMW, cu 76 de puncte, Sauber-Petronas, cu 22 de puncte, BAR-Honda si Jordan-Honda, ambele cu 17 puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS