4 C
Craiova
miercuri, 6 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCeaiuri pe care să le bei după masă, pentru o digestie mai bună

Ceaiuri pe care să le bei după masă, pentru o digestie mai bună

Ceaiurile pot ajuta la ameliorarea simptomelor digestive, precum balonarea și inflamația, relatează Healthline, conform G4Food.ro.

Iată cîteva ceaiuri care vă pot îmbunătăți digestia după masă:

Ceaiul de mentă

Este popular pentru calmarea problemelor stomacale și este considerat cea mai bună alegere de băutură pentru digestie. Studiile arată că mentolul, prezent în mentă, ajută la ameliorarea simptomelor sindromului de intestin iritabil, deși efectele specifice ale ceaiului de mentă nu au fost încă studiate în detaliu.

Ceaiul de ghimbir

Este un alt ajutor digestiv puternic. Compuși precum gingerolii și shogaolii ajută la stimularea contracțiilor stomacului, reducând greața, balonarea și indigestia. Ghimbirul s-a dovedit eficient în gestionarea greței și în favorizarea golirii mai rapide a stomacului

Rădăcina de gențiană

 Conține compuși amari care stimulează enzimele digestive și cresc fluxul sanguin către sistemul digestiv. Este consumată în mod tradițional sub formă de ceai pentru a îmbunătăți digestia.

Ceaiul de fenicul

S-a demonstrat că ceaiul de fenicul previne ulcerele stomacale la animale și favorizează mișcările intestinale, ajutând la ameliorarea constipației.

Deși aceste ceaiuri susțin în general sănătatea digestivă, este important să le consumați cu moderație și să consultați un medic dacă este necesar, în special în cazul copiilor, femeilor însărcinate sau persoanelor care iau medicamente.

CITEȘTE ȘI: Sănătatea mintală, tot un tabu? „Ne gândim la ce zice lumea, dar ce zicem noi?!”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS