31.7 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSanatateSpitalul Judeţean Craiova, lovit de atacurile cibernetice

Spitalul Judeţean Craiova, lovit de atacurile cibernetice

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova se numără printre unităţile medicale lovite de atacurile cibernetice care au afectat 15 spitale din ţară. Totuşi serviciile medicale nu au fost afectate de atac, a transmis conducerea SCJU.

Conform unor surse GdS, atacurile provin de la reţele din Rusia şi Franţa.

„În prezent este în desfăsurare un atac cibernetic de tip flood spre o anumită clasa de IP-uri publice ale spitalului. Am blocat accesul la anumite porturi care erau ținta atacurilor. Atacurile vin dinspre o rețea de tip botnet și sunt încă în desfăsurare. În ceea ce privește funcționalitatea spitalului, momentan monitorizăm atacurile și nu sunt afectate serviciile”, a precizat conducerea Spitalului Judeţean Craiova.

La scurt timp după această declaraţie, au fost atacate alte porturi ale spitalului. Se pare că hackerii au folosit aplicaţia Anydesk, care oferă acces la calculatoare prin adresa IP, şi au început să atace porturile spitalelor în încercarea a accesa, într-un final, serverele. Finalitatea ar fi criptarea informaţiilor de pe servere, care ar paraliza întreg sistemul.

„Reprezentanţii Diectoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) au transmis că instituţia a fost notificată în cursul zilei de luni cu privire la un atac cibernetic de tip ransomware asupra unui furnizor de servicii pentru mai multe spitale din România. Mai multe spitale sunt afectate de atac. În acest moment, o echipă de specialişti ai DNSC s-a deplasat la faţa locului, pentru investigarea incidentului cibernetic”, a comunicat instituţia, potrivit News.ro.

DNSC recomandă ca echipele IT ale spitalelor să nu fie contactate, pentru se putea concentra pe restaurarea serviciilor informatice şi a datelor, aceasta reprezentând o prioritate.

CITEŞTE ŞI: S-au deblocat mai multe posturi la Spitalul Filantropia. Încep demersurile pentru angajări

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS