13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-au deblocat mai multe posturi la Spitalul Filantropia. Încep demersurile pentru angajări

S-au deblocat mai multe posturi la Spitalul Filantropia. Încep demersurile pentru angajări

După o perioadă prelungită în care angajările au fost imposibile, iar Spitalul Clinic Municipal Filantropia a funcționat, în unele secții, aproape pe regim de „avarie”, Ministerul a deblocat o parte dintre posturi.

Unitatea medicală a început procedurile pentru a scoate posturile la concurs, a menționat managerul Liviu Radu pentru GdS. Acesta spune că este vorba despre o parte dintre posturile solicitate de către spital printr-un memorandum trimis către Ministerul Sănătății încă din vara trecută. La acea dată, conducerea preciza că  asigurarea turelor a devenit o reală provocare, uneori fiind nevoie de mutarea temporară a personalului medical din alte secţii.

Situație complicată… de durată

Situația a apărut după ce posturile au fost blocate de la nivel central, în condițiile în care directorul Liviu Radu spunea că spitalul nu mai scosese posturi la concurs de un an și chiar și atunci reușise să facă foarte puţine angajări. „În tot acest timp au intervenit pensionări, tot felul de situaţii, concedii de creştere copil”, a menţionat pentru GdS directorul unităţii medicale, Liviu Radu, în august 2023.

Pentru că spitalul nu are posibilitatea de a plăti ore suplimentare, nu a existat nici varianta ca angajaţii să muncească în plus pentru a acoperi eventuale lacune.

Managerul Filantropia spune că Ministerul a aprobat, într-un final, deblocarea unora dintre posturile solicitate de unitatea medicală prin memorandumul transmis în urmă cu jumătate de an.

Posturile vor fi anunțate după stabilirea comisiilor

Anunțurile nu au fost încă publicate pentru că nu au fost finalizate procedurile pentru stabilirea comisiilor și a calendarului de concurs.

„Este un proces destul de laborios pentru că procedura de formare a comisiilor presupune transmiterea de adrese către mai multe entități – DSP, Colegiul Medicilor, Primărie, sindicate. Abia după ce se stabilesc comisiile, acestea pun la punct calendarul și posturile vor fi publicate”, a explicat Radu pentru GdS.

„Sunt 3 posturi de medici și mai multe pentru asistenți, ni s-au aprobat practic 50% dintre posturile de asistenți solicitate prin memorandum”.

Concret, în perioada următoare urmează a fi angajați la Spitalul Clinic Municipal Filantropia 3 medici, 13 asistenți medicali, 2 infirmiere, 2 îngrijitoare, 1 registrator, 1 muncitor, 2 șoferi autosanitară și 2 spălătorese.

Memorandum comun transmis anul trecut către Minister

Direcţia de Sănătate Publică Dolj a solicitat anul trecut situaţia posturilor pentru care conducerile unităţilor medicale considera că angajările sunt imperios necesare. Aceste posturi au fost centralizate şi raportul a fost transmis mai departe, în aşteptarea unui răspuns din partea Ministerului. Deși așteptarea a fost de durată, se pare că lucrurile s-au remediat, chiar dacă numai parțial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS