6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMedicinaUn vaccin pentru toate formele de gripă, în lucru în SUA

Un vaccin pentru toate formele de gripă, în lucru în SUA

Un vaccin eficient împotriva tuturor formelor de gripă ar putea fi disponibil în doi ani, spun oamenii de știință de la Universitatea din Pennsylvania, care lucrează la dezvoltarea lui, scrie Digi24.

Aceștia au publicat recent concluziile testelor pe animale și sunt pregătiți să înceapă testele clinice pe oameni.

Vaccinul, care folosește tehnologia ARN mesager, s-a dovedit eficient în testele pe șoareci și dihori infectați cu forme grave ale gripei.

Vaccinurile clasice protejează, de regulă, împotriva a patru tulpini ale virusului și sunt actualizate anual pentru a se potrivi cu tipurile care circulă în sezonul respectiv.

Însă noul vaccin protejează împotriva a 20 de tulpini ale gripei de tip A și B, susțin cercetătorii în articolul publicat în revista Science.

Întărirea sistemului imunitar prin astfel de vaccinuri ar putea duce la o scădere considerabilă a numărului de îmbolnăviri în cazul epidemiilor de gripă, spune doctorul Scott Hensley, unul dintre cercetătorii implicaţi în dezvoltarea vaccinului.

Oamenii de ştiinţă speră ca vaccinul să fie eficient şi împotriva noilor tipuri de gripă care ar putea apărea şi să înlocuiască nevoia ca vaccinurile antigripale să fie actualizate în fiecare sezon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS