13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateDeces asociat variolei maimuței în Spania, ar fi primul din Europa și al doilea din afara Africii

Deces asociat variolei maimuței în Spania, ar fi primul din Europa și al doilea din afara Africii

Spania a raportat vineri un prim deces asociat variolei maimuței, în ceea ce se crede că ar fi primul deces de acest gen din Europa și al doilea din afara Africii în actualul val de îmbolnăviri, transmite Reuters.

Spania și Brazilia, primele state din afara Africii care au raportat decese asociate variolei maimuței

Brazilia a fost prima țară din afara continentului african care a raportat un deces asociat variolei maimuței în actuala epidemie. Anunțul a fost făcut tot vineri.

Un raportat prezentat de Organizația Mondială a Sănătății în 22 iulie arată că pe mapamond au fost înregistrate doar cinci decese similare, toate în regiunea africană. Sâmbăta trecută, OMS a încadrat epidemia în zona urgențelor sanitare globale, cel mai ridicat nivel de alertă.

În cel mai recent bilanț, Ministerul spaniol al sănătății a precizat că la nivel național au fost depistate 4.298 de cazuri de variola maimuței. Dintre cei 3.750 de pacienți despre care are informații, instituția guvernului de la Madrid spune că 120 au fost internați în spital (3,2%), iar unul a murit.

Variola maimuței a fost depistată și în România, unde astăzi a fost raportat un al 21-lea caz, în persoana unui bărbat în vârstă de 51 de ani din Giurgiu. Starea sa de sănătate este bună, iar el se află în izolare la domiciliu. Prima îmbolnăvire a fost anunțată pe 13 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS