30.1 C
Craiova
joi, 26 mai, 2022
Știri de ultima orăSanatateOmicron a crescut riscul de transmitere de la mame la copii

Omicron a crescut riscul de transmitere de la mame la copii

Varianta Omicron a COVID-19 este mult mai contagioasă, iar riscul de transmitere de la mamă la copil este crescut, dovadă că în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu sunt deja doi copii pozitivi, după ce au intrat în contact cu mamele lor, asimptomatice, care acum sunt izolate de micuţi, a declarat pentru Agerpres medicul şef al Secţiei Clinice de Neonatologie de la SCJU, Maria Livia Ognean.

„Avem doi copii pozitivi la trei testări consecutive, care au stat în salon cu mamele şi la testare au ieşit pozitivi. Sunt copii născuţi la termen. Noi le spunem mamelor să îşi protejeze copiii, să stea cu ei numai la alăptat, să poarte masca de protecţie, însă contactul este destul de apropiat şi Omicronul este foarte contagios. Mamele acestea sunt asimptomatice, iar copiii sunt izolaţi. (…) Acum este ceva nou (pentru pandemie – n.r.) pentru că varianta aceasta este foarte transmisibilă.

„Anul trecut, din 150 de copii, am avut unul singur care a avut două teste la rând pozitive“

Anul trecut, din 150 de copii, am avut unul singur care a avut două teste la rând pozitive şi al treilea a fost negativ. Acum riscul de transmitere de la mamă la copil este mult mai mare decât în valurile anterioare”, a explicat medicul Maria Livia Ognean.

Potrivit neonatologului sibian, este foarte importantă purtarea corectă a măştii de protecţie şi este indicată vaccinarea împotriva COVID-19.

În spitalele din judeţul Sibiu sunt internaţi 203 pacienţi cu COVID-19, a anunţat vineri Prefectura Sibiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Indicele ROBOR la 3 luni ajunge la 5,93% pe...

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care...

ȘTIRI GdS