17.9 C
Craiova
marți, 21 martie, 2023
Știri de ultima orăSanatateGheorghiță: Probabil mai mult de jumătate din populația lumii va trece prin infecția cu SARS-CoV-2

Gheorghiță: Probabil mai mult de jumătate din populația lumii va trece prin infecția cu SARS-CoV-2

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, spune că, ținând cont de modul agresiv în care se transmite Omicron, în perioada următoare, peste jumătate din populația lumii va trece prin boală.

„Se vorbește tot mai mult că acest val va veni după sfârșitul lui cu trecerea către perioada postpandemică. Vom ajunge într-o fază endemică.

Este foarte probabil să se întâmple, pentru că în această perioadă, probabil mai mult de jumătate din populația lumii va trece prin infecție, coroborat că peste 60% din populația globală a primit o doză cel puțin, este foarte probabil că vom ajunge în faza postpandemică, în perioada de endemie, în care va cont foarte mult comportamentul individual.

Cred că se va renunța la majoritatea restriciilor și din acel moment fiecare va trebui să fie mai responsabil de sănătatea lui, a celor cu care se întâlnește, a părinților, a bunicilor. E momentul să înțelegem că doar noi putem schimba parcursul acestei infecții pe mai departe”, a declarat Valeriu Gheorghiță, conform Digi24.

România a doborât azi un nou record negativ al pandemiei

România a doborât azi un nou record negativ al pandemiei. Numărul de cazuri noi de coronavirus s-au dublat față de acum o zi, marcând de departe cel mai mare număr de cazuri noi de la începutul pandemiei și până acum – peste 34.000. În același timp și decesele s-au dublat de pe o zi pe alta, dar tot rămân mult sub valorile mari din vârful valului 4. Alte 94 au fost raportate în ultimele 24 de ore. Printre victime și un bebeluș de trei luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS