13.4 C
Craiova
marți, 17 mai, 2022
Știri de ultima orăSanatateHarta celor 136 centre de evaluare Covid din țară

Harta celor 136 centre de evaluare Covid din țară

Ministerul Sănătății a publicat, joi, harta centrelor de evaluare Covid 19, dar aceasta nu este completă, ci este în curs de actualizare.

Până joi seara pe harta de pe site-ul Ministerului Sănătălii apar 136 de centre, dintre cele 200, câte sunt în total. 

Intră AICI pentru a vedea centrele deja disponibile

Aceste centre sunt NU pentru testare, ci pentru cei care au fost deja testați pozitiv, aici fiind locul în care pot fi evaluați și pot primi tratament ambulatoriu, conform Stirirl Pro Tv.

Cum trebuie să procedeze o persoană pentru a ajunge la aceste centre

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a explicat cum trebuie să procedeze o persoană pentru a ajunge la aceste centre. 

„Orice persoană care are o viroză respiratorie – poate că nu este Covid, poate-i gripă, poate-i un rinovirus, deci orice viroză – se duce la medicul de familie, medicul de familie îl evaluează sau îl și testează pentru că avem deja 3500 de medici de familie care fac lucrul acesta sau îl trimit la un coleg medic de familie din apropiere unde face testul […].

Este testat, este consultat și dacă are factori de risc – cel puțini 2 factori risc – dacă medicul constată în urma consultului că ar putea să fie vorba de o formă medie, în urma examenului clinic, îl îndrumă la unul dintre aceste centre. La aceste centre nu pot merge decât cei care au fost diagnosticați pozitiv. Deci nu te testezi acolo.

„Medicul de familie face monitorizare acestui pacient”

La centrul de evaluare ești preluat, ți se face în funcție de centru – fie radiografie, fie Computer Tomograf, un set de analize și în urma consultului și acestor investigații, primești tratament antiviral gratuit, apoi mergi la domiciliu și te izolezi, medicul de familie face monitorizare acestui pacient”, a declarat Rafila la Europa FM. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Două eleve din Craiova, printre elitele naţionale la biologie

Două eleve din Craiova, printre elitele naţionale la biologie

ȘTIRI GdS