22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateValeriu Gheorghiţă: Protecţia după doza booster crește cu 60% faţă de infecţia cu Omicron

Valeriu Gheorghiţă: Protecţia după doza booster crește cu 60% faţă de infecţia cu Omicron

Protecţia faţă de infecţia cu varianta Omicron creşte la 60%, iar faţă de formele severe care necesită spitalizare şi de decese creşte la 90%, după vaccinarea cu doza booster, spune preşedintele Comitetului de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

„După o primă schemă de vaccinare, protecţia faţă de infecţie (cu tulpina Omicron – n.r.) limitată, este considerabil scăzută, însă se menţine o protecţie faţă de spitalizări şi faţă de riscul de deces Această protecţie este în momentul de faţă considerată ridicată, cu atât mai mult după administrarea dozei de booster”, a spus Gheorghiță într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

„După doza booster, protecţia faţă de formele severe care necesită spitalizare şi de decese creşte la 90%“

„Practic, studiile publicate recent ne arată că protecţia unei prime scheme de vaccinare faţă de infecţie, inclusiv infecţia asimptomatică, este de circa 30% iar protecţia după o primă schemă de vaccinare este de aproximativ 50% faţă de riscul de spitalizare şi decese. Aici vorbim de varianta Omicron.

După administrarea dozei booster, protecţia faţă de infecţie creşte la 60% iar faţă de formele severe care necesită spitalizare şi de decese creşte la 90% în primele două luni de la administrarea dozei de booster şi are o tendinţă uşoară de scădere după trei luni de la administrarea dozei de booster”, a adăugat medicul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS