11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCseke Attila s-a vaccinat cu doza a treia de vaccin anti-COVID

Cseke Attila s-a vaccinat cu doza a treia de vaccin anti-COVID

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, s-a vaccinat cu doza a treia de vaccin anti-COVID, astăzi dimineață, când în România a început administrarea dozei suplimentare de vaccin.

El a anunțat că de luni seară, de când se pot face programări pentru doza 3, în platforma de vaccinare s-au înregistrat aproximativ 12.000 de persoane.

Cseke Attila a fost vaccinat la centrul de vaccinare de la Spitalul Militar Central “Dr. Carol Davila”, potrivit HotNews.

De când se pot face programări pentru doza 3, în platforma de vaccinare s-au înregistrat aproximativ 12.000 de persoane

El a anunțat că de luni seară, de când se pot face programări pentru doza 3, în platforma de vaccinare s-au înregistrat aproximativ 12.000 de persoane.

Datele transmise marți dimineață de Comitetul de coordonare a vaccinării:

11.970 de persoane eligibile pentru administrarea dozei 3 s-au programat în platformă

Programări pentru Pfizer/BioNTech – 11.186

Programări pentru Moderna – 784

În România începe astăzi administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva COVID-19, la persoanele care au cel puțin 6 luni de la vaccinarea cu primele două doze.

Platforma ROVACCINARE permite, de luni seară, programarea celor care doresc să se vaccineze cu doza a III-a de vaccin anti-COVID, iar programările se pot face pentru administrarea dozei de rapel (booster) cu unul dintre vaccinurile Pfizer sau Moderna, în centrele de vaccinare care administrează aceste două tipuri de vaccin. Prima zi de vaccinare cu doza a III-a va fi 28 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS