16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCâte cazuri de infectare cu varianta Delta au fost depistate în Oltenia

Câte cazuri de infectare cu varianta Delta au fost depistate în Oltenia

Până la data de 8 august, data celui mai recent raport privind tulpinile Covid circulante în România, au fost depistate 313 cazuri de infectare cu varianta Delta la nivelul ţării. Dintre acestea, 6 au fost în Oltenia.
Conform autorităţilor, 5 doljeni şi un pacient din Olt se află printre cei care au fost infectaţi cu varianta care provoacă îngrijorare la nivel mondial.

O parte din probele pentru secvenţierea tulpinilor Covid au fost lucrate la Craiova, la Centrul Regional de Genetică Medicală din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Craiova. De la demararea programului de screening prin RT-PCR de variantă la SCJU Craiova, din luna mai 2021, până la sfârșitul lunii iulie, Laboratorul de Genetică Medicală a testat prin această metodă 161 de probe.

În mod obişnuit, secvențierea pentru probele SARS – CoV- 2 ce provin din Regiunea Sud – Vest Oltenia se realizează la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, Laboratorul de Genetică al SCJU Craiova urmând a intra în Programul Național supraveghere și control a bolilor transmisibile prioritare pentru acest tip de testare numai în condițiile în care capacitatea zilnică a laboratorului de la Bucureşti va fi depășită. Conform metodologiei, SCJU a transmis pentru secvenţiere către Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” 126 probe. Spitalul craiovean menţionează că, în aceasta perioadă, colaborarea cu Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” s-a constituit indirect într-o acțiune constantă de verificare inter-laboratoare.

Conducerea SCJU Craiova transmite că poate efectua secvențierea probelor SARS – CoV – 2, fiind achiziționați reactivi dedicați din fonduri proprii pentru a nu fi pierdut timp important atunci când va fi necesar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS