7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranța propune vaccinarea cu AstraZeneca persoanelor cu vârste sub 55 de ani, pe semnătură

Franța propune vaccinarea cu AstraZeneca persoanelor cu vârste sub 55 de ani, pe semnătură

Franţa analizează posibilitatea de a propune vaccinarea cu serul AstraZeneca persoanelor cu vârste sub 55 de ani, în urma semnării unui document pe proprie răspundere, în cazul în care autoritatea sanitară îşi dă acordul în acest sens, în vederea creşterii ratei de utilizare a acestui vaccin, care este în prezent de 70-75%, relatează marţi Agerpres.

Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, a declarat într-un interviu acordat postului Europe 1 că Înalta Autoritate pentru Sănătate (Haute Autorité de Santé) trebuie să se pronunţe asupra extinderii administrării acestui vaccin, rezervat doar celor peste 55 de ani, şi persoanelor sub această vârstă care îşi dau consimţământul în scris.

AstraZeneca este un vaccin eficient, sigur pentru persoanele din anumite categorii de populaţie

Aceste persoane trebuie să semneze un document privind riscurile cunoscute ale acestui vaccin.
Olivier Veran a insistat că „AstraZeneca este un vaccin eficient, sigur pentru persoanele din anumite categorii de populaţie, mai ales pentru cei tineri, iar autorităţile sanitare spun că este nevoie de puţin timp. Dacă se va merge înainte (pentru această categorie) voi fi cel mai fericit ministru”, a asigurat el.

Trebuie analizat dacă administrarea acestui vaccin va fi continuată doar în cazul celor peste 55 de ani

Potrivit lui, trebuie analizat dacă administrarea acestui vaccin va fi continuată doar în cazul celor peste 55 de ani, sau dacă „se autorizează şi pentru restul populaţiei, cu informarea cetăţenilor”.
Veran a explicat că există ţări precum Spania unde rata de utilizare a vaccinului de la AstraZeneca este de peste 90% şi, având în vedere că francezii „nu sunt esenţial diferiţi de spanioli, nu există motive” pentru a face acelaşi lucru.

Întrebat despre decizia Danemarcei de a renunţa la vaccinul de la Johnson & Johnson, Veran a răspuns că nu împărtăşeşte concluziile responsabililor acestei ţări şi că, ţinând cont de recomandările autorităţilor sanitare, nu există o justificare în acest sens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS