11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateSituaţie fără precedent la SJU Craiova. S-a atins limita pacienţilor ventilaţi mecanic: "Nu putem mai mult de atât"

Situaţie fără precedent la SJU Craiova. S-a atins limita pacienţilor ventilaţi mecanic: „Nu putem mai mult de atât”

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova a ajuns într-o situaţie fără precedent. Managerul unităţii medicale spune că instalaţia de oxigen este la limită şi că numărul de pacienţi ventilaţi mecanic nu a fost nicicând atât de mare. Secţia ATI Covid este plină de pacienţi ventilaţi. La fel este şi cea non Covid.

Medicii sunt covârşiţi de numărul de pacienţi aflaţi în stare gravă.

„În acest moment, avem 24 de pacienţi în ATI Covid şi alţi 23 de pacienţi în sectorul de terapie intensivă non-Covid – deci, în total, 47 de pacienţi – ventilaţi mecanic. Niciodată nu ne-am confruntat cu o astfel de situaţie, nu am atins această limită, niciodată nu am avut atât de mulţi pacienţi ventilaţi mecanic. Ne confruntăm cu un val mare de prezentări şi în sectorul non-Covid pentru că primim de la celelalte spitale din regiune toate cazurile grave şi foarte grave. Şi ele sunt depăşite.

Presiunea este şi mai mare, pe lângă presiunea numărului mare de pacienţi Covid, avem şi această presiune uriaşă pe sectorul non Covid. Consumul de oxigen, în acest moment, este la limită. Nu putem mai mult de atât. Instalaţia veche de 50 de ani a spitalului nu suportă presiuni mai mari. Toate unităţile medicale sunt depăşite de numărul de cazuri grave şi foarte grave, în primul rând de numărul de pacienţi infectaţi cu Covid”, a declarat Laurenţiu Ivanovici, directorul SJU Craiova, pentru Gazeta de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS