20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateInfecțiile respiratorii au scăzut cu 70%

Infecțiile respiratorii au scăzut cu 70%

Infecțiile respiratorii non-COVID sunt mult mai puține față de perioada similară a anului trecut, cu un procent de 70%, la fel și cazurile de gripă.

Numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute raportate în România a fost de 30.969, în perioada 18 – 24 ianuarie, la nivel naţional, înregistrându-se mai puţine îmbolnăviri faţă de aceeaşi săptămână a anului trecut cu 69,9%, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, numărul de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost cu 69,9% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (102.981) şi cu 0,5% mai redus comparativ cu cel din săptămâna anterioară (31.126).

De altfel, în săptămâna 18 – 24 ianuarie au fost raportate la nivel naţional 15 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 3.645 de cazuri înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului anterior.

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal şi nu au fost confirmate cazuri noi de gripă.

De la începutul sezonului au fost confirmate cu laboratorul patru cazuri de gripă: un caz gripă cu virus AH1, un caz gripă A nesubtipat, două cazuri gripă cu virus B.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS