7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAgenția Europeană a Medicamentului recomandă un interval de 3 săptămâni între doze pentru vaccinul Pfizer

Agenția Europeană a Medicamentului recomandă un interval de 3 săptămâni între doze pentru vaccinul Pfizer

Reglementatorul UE în materie de medicamente transmite astăzi că recomandă ca cea de-a doua doză a vaccinului Pfizer împotriva Covid-19 să fie făcută la trei săptămâni după prima. Asta în contextul în care mai multe țări întârzie administrarea dozei de rapel. Măsura a fost luată ca să poată vaccina, pentru început, o parte cât mai mare din populație, potrivit Reuters.

Prospectul vaccinului Pfizer indica până acum ca intervalul între cele două doze ar trebui să fie „de cel puțin 21 de zile”, a spus Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA). Aceasta este cea care se ocupă de aprobarea vaccinurilor anti-coronavirus în UE.

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA anunța săptămâna trecută că a modificat intervalul recomandat

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA anunța că a modificat intervalul recomandat între administrarea primei și celei de-a doua doze de vaccin cu tehnologia ARN mesager. Astfel, rapelul putea fi întârziat până la 6 săptămâni.

„A doua doză ar trebui administrată cât mai aproape posibil de perioada recomandată”

„A doua doză ar trebui administrată cât mai aproape posibil de perioada recomandată”, se arata în îndrumarea transmisă de CDC. „Dacă nu este posibilă respectarea intervalului recomandat, a doua doză a vaccinurilor împotriva Covid-19 a Pfizer-BioNTech și Moderna poate fi programată pentru administrare cu până la 6 săptămâni distanță după prima doză”, afirma CDC.

Experții OMS au anunțat și ei, tot săptămâna trecută, că administrarea rapelului poate fi amânată până la 6 săptămâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS