21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCampania de vaccinare antiCOVID-19 începe în România pe 27 decembrie

Campania de vaccinare antiCOVID-19 începe în România pe 27 decembrie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, că în România şi în Uniunea Europeană campania de vaccinare anti-COVID-19 începe duminică.


„În ce priveşte campania de vaccinare, pot să vă confirm, campania de vaccinare începe în România şi în toată Uniunea Europeană exact pe data de 27, duminică. Se începe cu o primă tranşă, mai degrabă simbolică, dar deja imediat după Crăciun încep să vină următoarele tranşe de vaccin şi aşa se va continua, până când toată populaţia beneficiază de vaccin”, a spus şeful statului. El a subliniat că „aceste vaccinuri sunt sigure, sunt eficiente, sunt autorizate la cele mai înalte standarde europene”. „Noi şi experţii recomandăm tuturor românilor să fie pregătiţi să se vaccineze”, a spus Iohannis.

Şeful statului a avut joi la Cotroceni o şedinţă de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19, la care au participat premierul Florin Cîţu, viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS