5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePeste 30% dintre copiii cu Covid nu au simptome

Peste 30% dintre copiii cu Covid nu au simptome

Mai mult de o treime dintre copiii care au COVID-19 nu prezintă simptome. Este concluzia unui nou studiu al Universității din Alberta.

Cercetătorii au descoperit și că tusea, rinoreea și durerea în gât sunt trei dintre cele mai frecvente simptome în rândul copiilor care au COVID-19, transmite 360medical.

Mulți nu știu că au boala

În opinia americanilor, există probabil o mulțime de oameni care au COVID-19 și care circulă în comunitate și care nici măcar nu își dau seama de acest lucru.

„Vedem rapoarte de 1.200 de cazuri noi pe zi în provincia Alberta, probabil că este doar vârful aisbergului – sunt probabil mulți oameni care nu știu că au boala și că o pot răspândi”, a spus prof. univ. dr. Finlay McAlister, de la Facultatea de Medicină și Stomatologie a Universității din Alberta.

35,9% dintre copii, asimptomatici

Pentru studiu, echipa lui McAlister a analizat rezultatele a 2.463 de copii care au fost testați în timpul primului val al pandemiei – martie-septembrie – pentru COVID-19.

1.987 de copii au avut un rezultat pozitiv al testului pentru COVID-19 și 476 au avut un rezultat negativ. Dintre copiii care au avut rezultate pozitive, 714 – 35,9% – au raportat că sunt asimptomatici.

,,Putem face toate chestionarele COVID-19 pe care le dorim, dar dacă o treime dintre copii sunt asimptomatici, răspunsul va fi nu la toate întrebările și totuși ei sunt încă infectați”, a declarat cercetătorul.

„Din câte știm, copiii sunt mai puțin predispuși să răspândească boala decât adulții, dar riscul nu este zero”, a completat acesta.

Tusea, cel mai frecvent simptom la copii

În privința simptomelor în rândul copiilor cu infecție SARS-COV-2, tusea a apărut în 25% din cazuri, rinoreea în 19% și durerea în gât în 16% din cazuri.

Dar oamenii de știință au subliniat că aceste simptome au fost frecvente și la cei cu rezultate negative ale testului COVID-19 și, prin urmare, nu prezic un test pozitiv.

McAlister a menționat că echipa sa este implicată într- o cercetare similară care arată că durerile de gât și rinoreea nu sunt semne fiabile ale COVID-19 la adulți, deși marea majoritate a adulților (84%) prezintă simptome.

„Febra, cefaleea și pierderea gustului sau mirosului sunt cele mai importante simptome care pot indica faptul că o persoană poate avea COVID-19″, a spus profesorul, adăugând că simptome precum greața și vărsăturile nu au fost la fel de proeminente la adulți.

„Unele persoane care au COVID-19 se simt bine și nu își dau seama că au, așa că socializează cu prietenii și răspândesc neintenționat virusul și cred că aceasta este marea problemă”, a spus McAlister.

Acesta îi sfătuiește pe oamenii care prezintă simptome să rămână acasă și să fie testați, în timp ce oamenii care se simt bine să facă tot ce pot pentru a rămâne în siguranță – purtând o mască de protecție, spălându-se frecvent pe mâini, păstrând distanța și evitând întâlnirile în interior.

1 din 9 cazuri Covid este la copii

Conform datelor furnizate recent de UNICEF, unul din 9 cazuri de COVID-19 este la copii și adolescenți. Academia Americană de Pediatrie raportează că boala COVID-19 la copii este în proporție de 11% din toate cazurile din cele 49 de state care raportează în funcție de vârstă. Peste 927.000 de copii au avut rezultate pozitive la testele COVID-19 în Statele Unite de la debutul pandemiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS