17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateNoi recomandări privind purtatul măștilor de protecție, emise de OMS

Noi recomandări privind purtatul măștilor de protecție, emise de OMS

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat astăzi că persoanele care locuiesc în zone în care se răspândește coronavirusul ar trebui să poarte măști de protecție în magazinele, la locurile de muncă și școlile care nu au parte de o ventilație corespunzătoare, potrivit Reuters.

Persoanele aflate în spațiile închise din aceste zone, inclusiv copiii și elevii cu vârsta de peste 12 ani, ar trebui să poarte o mască și în spațiile bine ventilate dacă nu poate fi menținută o distanțare fizică de cel puțin un metru, mai recomandă OMS în înăsprirea recomandărilor.

Măștile ar trebui purtate și în spațiile deschise dacă distanțarea fizică nu poate fi menținută, potrivit organizației.

Noile recomandări le actualizează pe cele emise în luna iunie

Margaret Harris, purtătoarea de cuvânt a OMS, a afirmat că noile măsuri reprezintă printre cele mai mari modificări aduse recomandărilor sale și le actualizează pe cele emise în luna iunie.

„OMS sfătuiește publicul să poarte o mască non-medicală în spațiile închise dacă ventilația [acestora] nu a fost evaluată ca fiind adecvată, indiferent dacă distanțarea fizică de un metru poate fi menținută”, a anunțat aceasta.

Organizația recomandă, de asemenea, purtarea „universală” a măștilor în toate unitățile de îngrijire medicală, inclusiv în zonele comune precum cantinele și camerele personalului medical.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS