11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateToate vaccinurile ruseşti împotriva COVID-19 sunt eficiente, afirmă Putin

Toate vaccinurile ruseşti împotriva COVID-19 sunt eficiente, afirmă Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat astăzi că toate vaccinurile ruseşti împotriva COVID-19 sunt eficiente. Acesta a adăugat că Rusia va înregistra în curând un al treilea vaccin împotriva noului coronavirus, informează agenţia Ria Novosti, potrivit Reuters.

Vaccinul Sputnik V a fost lansat de Rusia pe piața internă, în pofida faptului că faza 3 a studiilor clinice nu a fost încă finalizată.

Ministerul rus al Sănătăţii a declarat luni că Sputnik V are o eficiență de peste 90%

Ministerul rus al Sănătăţii a declarat luni că Sputnik V are o eficiență de peste 90% . Acestă afirmaţie a fost făcută la scurt timp după ce grupurile farmaceutice Pfizer Inc. şi BioNTech au făcut acelaşi anunţ în legătură cu vaccinul lor experimental dezvoltat împotriva COVID-19.

„Există deja două vaccinuri înregistrate şi studiile au arătat şi au confirmat că, în primul rând, aceste vaccinuri sunt sigure şi nu au efecte secundare grave după utilizare şi, în al doilea rând, sunt eficiente”, a declarat Vladimir Putin prin videoconferinţă de la summitul Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (OCS).

Putin a mai spus că Moscova este pregătită să coopereze în ceea ce priveşte vaccinurile împotriva noului coronavirus

Totodată, Putin a mai spus că Moscova este pregătită să coopereze în ceea ce priveşte vaccinurile împotriva noului coronavirus şi a convenit cu premierul pakistanez Imran Khan că vaccinarea ar trebui să fie disponibilă la scară largă pentru toată lumea, relatează TASS.

„Vă sugerăm să nu politizaţi aceste procese, având în vedere că oamenii din întreaga lume au astăzi nevoie de aceste medicamente, fără nicio exagerare”, a mai spus el.

„Suntem gata să lucrăm cu toate ţările lumii şi, bineînţeles, cu partenerii noştri din cadrul OCS”, a mai spus preşedintele rus.

Rusia a raportat marţi 20.977 de noi infectări cu coronavirus


Rusia a raportat marţi 20.977 de noi infectări cu coronavirus şi 368 de decese. În ţară au fost înregistrate 1.817.109 de cazuri, Rusia fiind a cincea ţară din lume, după Statele Unite, India, Brazilia şi Franţa, în ceea ce priveşte numărul de infectări cu COVID-19. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS