8 C
Craiova
sâmbătă, 28 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Sanatate Pentru a atrage medici în secțiile ATI, Guvernul propune ocuparea posturilor vacante fără concurs

Pentru a atrage medici în secțiile ATI, Guvernul propune ocuparea posturilor vacante fără concurs

Guvernul discută, joi, în primă lectură, o ordonanță de urgență pentru atragerea de medici în spitale în actualul context epidemiologic. Astfel, medicii care acceptă oferta Guvernului vor primi posibilitatea să ocupe funcții fără examen.

„Există un număr important de medici din diferite specialități care și-au dat acum examenul și au finalizat rezidențiatul și atunci propunerea noastră printr-o ordonanță dacă sunteți de acord să o punem azi pentru prima lectură. Specializările pe care le tintim sunt ATI, urgență, pneumologie, infecțioase, epidemiologie și radiologie. Dacă e cerere, venim cu suplimentarea. Îi angajăm la Spitalul Gerota al MAI și de acolo îi distribuim. La finalizarea perioadei care poate să dureze vreo 6 luni vor avea posibilitatea să ocupe posturile vacante fără concurs, asta prevede OUG. Așa vom atrage medicii care au terminat”, a declarat, în ședința de Guvern, șeful DSU Raed Arafat.

„Să îi angajăm pe toți, ca o forță de intervenție”, a spus premierul Ludovic Orban.

Arafat a precizat că pe această cale ar putea ajunge încă 70 de noi medici pentru ATI. El a indicat că se mai dorește și creșterea capacității de ventilație în UPU (unități de primiri urgențe) până la preluarea bolnavilor in sectiile ATI.

https://www.facebook.com/watch/?v=690617804889671

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Gorj: Două decese și încă 59 de cazuri noi...

În județul Gorj au fost înregistrate în ultimele 24 de ore două decese și încă 59 de cazuri de coronavirus. Situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel:

ȘTIRI GdS

Craiovenii pot aprinde iluminatul festiv în două ore

Astăzi, la orele 18.00, Primăria Craiova va porni iluminatul festiv de sărbători. Craiovenii sunt invitați să aprindă chiar ei iluminatul festiv, de pe pagina de internet a Primăriei Craiova.

Noul coronavirus aduce restricții în mai multe comune doljene

Comitetul Județean pentru Situații de Urgentă al județului Dolj a adoptat, astăzi, o Hotărâre prin care se instituie restricții în mai multe comune dojene. Restricțiile intră în vigoare duminică, pe 29 noiembrie.

8.134 cazuri noi de COVID-19 în România. Record de...

Alte 8.134 cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, în urma a circa 33.000 de teste efectuate. Bilanțul a ajuns la 465.982, conform datelor transmise sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi au decedat alte 161 de persoane, iar la terapie intensivă sunt internați 1.249 de pacienți în stare gravă, o cifră record.

URADMonitor îi răspunde șefului Gărzii de Mediu Dolj

Reprezentanții rețelei de monitorizare a mediului URADMonitor au postat pe pagina de Facebook ”Ce respir?” un răsuns la comentariile comisarului șef Gheorghe Calinoiu de la Garda de Mediu Dolj. Acesta a susținut în Gazeta de Sud că nu are încredere în senzorul independent montat de URAD și nici măcar nu știe ce fel de senzor este.

Valabilitatea voucherelor de vacanță, prelungită până în decembrie 2021

Guvernul a adoptat un act normativ care prevede prelungirea valabilității voucherelor de vacanță emise în 2019 și în 2020 până la sfârșitul anului viitor.

Propunere de reducere a subvențiilor pentru partide

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, susține că va propune, în legea bugetului de stat pentru 2021, tăierea ”semnificativă” a subvențiilor pentru partidele politice, ministrul finanțelor publice.