20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMinistrul Sănătății: Toate spitalele din România trebuie să aloce locuri pentru pacienții cu COVID-19

Ministrul Sănătății: Toate spitalele din România trebuie să aloce locuri pentru pacienții cu COVID-19

Toate spitalele din România trebuie să se pregătească să primească pacienți cu COVID-19, a declarat joi ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. El a spus că toate unitățile medicale trebuie să aloce 10% din paturile de terapie intensivă și 15% din celelalte locuri pentru bolnavii infectați cu coronavirus.

  • „10% din paturile de terapie intensivă și 15% dintre celelalte locuri vor fi alocate pentru bolnavii cu COVID-19”, a afirmat Nelu Tătaru.

El a spus că va fi făcută o evaluare în fiecare spital.

Alte 4.013 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul COVID-19 ajungând la 168.490, potrivit datelor publicate joi de Grupul de Comunicare Strategică. Este pentru a doua zi la rând când România înregistrează peste 4.000 de îmbolnăviri pe zi, cu o zi în urmă fiind raportate 4.016 cazuri noi. Joi au fost atinse noi recorduri: cele mai multe decese – 73 și cei mai mulți pacienți internați la terapie intensivă – 721.

Direcția de Sănătate Publică a Capitalei a cerut miercuri tuturor spitalelor din București să creeze „circuite pentru internarea pacienților Covid-19 pozitivi”, având în vedere „numărul insuficient de paturi dedicate pacienților pozitivi cu virusul SARS-CoV-2” din spitalele dedicate în prezent bolnavilor Covid.

„Urmarea situației epidemiologice existente create de evoluția pandemiei Covid-19 și a numărului insuficient de paturi dedicate pacienților pozitivi cu virusul SARS-CoV-2 din cadrul unităților sanitare din faza I, faza II și suport Covid-19, vă solicităm să întreprindeți cu celeritate demersurile necesare pentru reorganizarea unităților sanitare cu paturi aflate în subordinea dumneavoastră în vederea creării unor circuite pentru internarea pacienților Covid-19 pozitiv, cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare”, se arată în nota datată 14 octombrie, adresată către „toate spitalele din municipiul București” și semnată de conducerea DSP București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS