-1.8 C
Craiova
luni, 17 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăSanatateAl treilea contract pentru a asigura accesul la un potențial vaccin, aprobat de CE

Al treilea contract pentru a asigura accesul la un potențial vaccin, aprobat de CE

Al treilea contract încheiat cu o companie farmaceutică, Janssen Pharmaceutica NV, una dintre companiile farmaceutice Janssen ale concernului Johnson & Johnson, a fost aprobat de Comisia Europeană (CE).

Contractul le permite statelor membre să achiziționeze vaccinuri pentru 200 de milioane de oameni, de îndată ce vaccinul se dovedește a fi sigur și eficient împotriva COVID-19. Statele membre vor avea, de asemenea, posibilitatea de a achiziționa vaccinuri pentru încă 200 de milioane de persoane, potrivt stiri.tvr.ro.

Statele membre pot totodată decide să doneze vaccinul unor țări cu venituri medii și inferioare

Statele membre pot totodată decide să doneze vaccinul unor țări cu venituri medii și inferioare sau să îl redirecționeze către alte țări europene.

Comisia a semnat deja un contract cu AstraZeneca și cu Sanofi-GSK. De asemenea, a încheiat discuții preliminare pozitive cu CureVac, BioNTech-Pfizer și Moderna.

„Este vital să găsim repede un vaccin“

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat: „Întrucât coronavirusul se răspândește în continuare într-un ritm îngrijorător în întreaga Europă, este vital să găsim repede un vaccin. Mă bucur că am reușit să ajungem la un acord cu Johnson & Johnson care ne permite să achiziționăm vaccinuri pentru 200 de milioane de oameni. Acesta va fi al treilea contract pe care îl încheiem cu o companie farmaceutică. Scopul nostru este să punem la dispoziția cetățenilor UE vaccinuri sigure și eficiente de îndată ce sunt disponibile.”

„Strategia UE se concentrează pe furnizarea unui vaccin sigur și eficient“

Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat: „Strategia UE privind vaccinurile se concentrează pe furnizarea unui vaccin sigur și eficient. Astăzi am încheiat cel de al treilea acord privind vaccinurile, extinzându-ne portofoliul de vaccinuri candidat și, prin urmare, sporindu-ne șansele de a găsi un remediu eficient pentru virus. Vor urma și alte acorduri și suntem deciși pe mai departe să căutăm un vaccin eficient și sigur pentru a combate această pandemie mortală.”

Pentru vaccinul candidat împotriva COVID-19, Janssen recurge la platforma tehnologică AdVac. Aceasta a fost utilizată și la dezvoltarea și fabricarea vaccinului recent aprobat al companiei Janssen împotriva virusului Ebola și a vaccinurilor candidat împotriva Zika, VRS și HIV. Vaccinul candidat se află deja în faza III a studiilor clinice.

Decizia Comisiei de a sprijini acest vaccin se bazează pe o evaluare științifică solidă

Decizia Comisiei de a sprijini acest vaccin se bazează pe o evaluare științifică solidă, pe tehnologia utilizată. De asemenea, se bazează pe experiența companiei în dezvoltarea vaccinurilor și pe capacitatea de producție datorită căreia să se poată furniza vaccinuri întregii UE.

La 17 iunie, Comisia Europeană a prezentat o strategie de accelerare a dezvoltării, fabricării și punerii la dispoziție a unor vaccinuri eficiente și sigure împotriva COVID-19. În schimbul dreptului de a cumpăra un anumit număr de doze de vaccin într-un interval de timp dat, Comisia finanțează o parte din costurile inițiale suportate de producătorii de vaccinuri sub forma acordurilor de achiziție în avans. Finanțarea acordată este considerată un acont pentru vaccinurile care vor fi achiziționate efectiv de statele membre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Odiseea interimatelor, la final? Înalta Curte ar putea decide...

Eugen Georgescu, actualul director interimar al Spitalului Clinic Judeţean...

ȘTIRI GdS