17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateDoljul, vulnerabil în privinţa capacităţii de răspuns la Covid

Doljul, vulnerabil în privinţa capacităţii de răspuns la Covid

Judeţul Dolj se află pe harta zonelor vulnerabile din ţară cu privire la capacitatea de răspuns la epidemia Covid, conform celui mai recent raport săptămânal publicat de Centrul Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNCSBT).

Este vorba de un indicator cantitativ al capacității sistemului de răspuns, calculat în baza ratei de incidenţă, a numărului de focare, a ratei de transmitere şi a gradului de ocupare a paturilor din secțiile Covid 19 şi secțiile ATI.
În Oltenia, şi judeţul Vâlcea se află în aceeaşi situaţie.

Celelalte zone din ţară care sunt vulnerabile conform ultimelor cifre sunt Suceava, Neamţ, Iaşi, Bacău, Cluj, Alba, Sibiu, Braşov, Prahova, Giurgiu, Teleorman, Bucureşti şi judeţul Ilfov, Constanţa şi Tulcea.

Craiova, incidenţă apropiată de 1,5 la mie

La Craiova, incidenţa cazurilor Covid este la limită, conform datelor raportate de DSP Dolj. Purtătorul de cuvânt al instituţiei spune că incidenţa cazurilor este de 1,3 la mia de locuitori şi că, în ultima perioadă, s-a menţinut în jurul cifrelor de 1,2-1,3 la mie.

„Suntem pe galben de mult timp, vedem ce se întâmplă şi în perioada următoare, dacă va creşte numărul infectărilor”, spune Ştefan Popescu. Şi raportul CNCSBT arată stabilitate în privinţa tendinţei cazurilor din ultima săptămână, faţă de precedenta. Dolj a înregistrat 338 cazuri noi în ultima săptămână.

Popescu menţionează că sunt câteva localităţi în Dolj unde rata de infectare este peste 1,5 la mie, dar este vorba de localităţi mici, cu un număr mic de locuitori, unde câteva cazuri înseamnă deja o incidenţă crescută.
Autorităţile au anunţat noi restricţii în localităţile unde incidenţa cazurilor COVID depăşeşte 1,5 la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Comitetele judeţene de Situaţii de Urgenţă sunt cele care vor decide, pe baza cifrelor, ce se întâmplă la nivelul fiecărei localităţi.

În privinţa tendinţei din ultima săptămână în Oltenia, conform analizei din raportul CNCSBT publicat marţi, Gorjul este încadrat pe un trend ascendent. În schimb, Vâlcea şi Oltul, la fel ca Doljul, sunt pe o linie stabilă, iar Mehedinţi se află pe un trend descendent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS