12.3 C
Craiova
luni, 26 februarie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePacienții cu o boală frecventă la români ajung să facă forme severe de coronavirus

Pacienții cu o boală frecventă la români ajung să facă forme severe de coronavirus

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta“, trage un semnal de alarmă cu privire la evoluția cazurilor de coronavirus, la formele severe pe care le fac pacienții tot mai frecvent.

Managerul Institutului „Marius Nasta“ face apel, de asemenea, la respectarea măsurilor de igienă în condițiile în care și România, ca restul Europei, se îndreaptă spre un nou val al infectărilor, potrivit digi24.ro.

„E îngrijorător că numărul de cazuri raportate în ultimele două zile este în creștere. Bucureștiul este pe primul loc.
Îngrijorător este că la Institutul „Marius Nasta“ numărul pacienților cu forme moderate și severe reprezintă 80% din totalul celor internați, nu neapărat la terapie intensivă, dar care au nevoie de oxigen.

Majoritatea au comorbidități. Surprinzător este forma severă de coronavirus dacă au, de exemplu, o hipertensiune pe care, de regulă, o tratează și nu necesită spitalizare.

Există riscul să crească numărul de cazuri. Vedem tendința nu doar la noi, ci și în Europa. Europa a intrat în valul doi. Din păcate, noi pornim în această direcție de pe o poziție care nu ne avantajează deloc, cu număr mare de cazuri. Toamna va fi extrem de dificilă. Avem lucruri pe care le putem face ca să ne protejăm de infecții“, a declarat Beatrice Mahler.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS