14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateOMS recomandă testarea persoanelor care au intrat în contact cu bolnavi COVID, chiar dacă nu au simptome

OMS recomandă testarea persoanelor care au intrat în contact cu bolnavi COVID, chiar dacă nu au simptome

Persoanele care au intrat în contact cu bolnavi de COVID-19 trebuie să fie testate, indiferent dacă prezintă sau nu simptome. Aceasta este recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), potrivit Agerpres.

Recomandarea a fost făcută de experţii OMS într-o conferinţă de presă despre situaţia din Statele Unite. Autorităţile sanitare locale consideră de acum înainte că testele nu sunt necesare pentru asimptomatici.

Maria Van Kerkhove, directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul OMS, nu a comentat situaţia din Statele Unite. Aceasta, însă, a precizat că agenţia pentru sănătate din cadrul ONU recomandă ca „persoanele care intră în contact cu un bolnav, dacă este posibil, să fie testate, indiferent de prezenţa sau absenţa simptomelor”.
„Ştim că persoanele care au simptome transmit virusul. Ştim şi că persoanele care nu au simptome pot şi ele să transmită virusul”, a adăugat ea.

Testele trebuie să fie utilizate ca o oportunitate pentru a găsi cazurile active

Aceeaşi expertă din cadrul OMS a subliniat importanţa acestor teste. Acestea trebuie „să fie utilizate ca o oportunitate pentru a găsi cazurile active, pentru ca acestea să poată fi izolate şi, de asemenea, pentru ca găsirea contactelor să poată avea loc“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS