17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateRusia susține că va crea un al doilea vaccin împotriva COVID-19

Rusia susține că va crea un al doilea vaccin împotriva COVID-19

Rusia susține că va fi creat un al doilea vaccin împotriva COVID-19, pentru a evita efectele secundare ale primului.

La începutul lunii, Putin s-a grăbit să lanseze vaccinul Sputnik5, dar curând a urmat un val de critici, după ce mai multe persoane care s-au vaccinat au raportat efecte secundare, transmite Daily Mail.

Astfel, Rusia dezvoltă un al doilea vaccin, EpiVacCorona într-o fostă uzină de cercetare sovietică a armelor biologice, care acum este un prestigios institut de virologie.

Studiile clinice ale celui de-al doilea vaccin al Rusiei vor fi finalizate în septembrie.

Avertisment din partea lui Fauci
 

Imunologul Anthony Fauci, vocea științifică din Statele Unite cu privire la pandemia de COVID-19, şi-a exprimat vineri îndoieli cu privire la siguranţa vaccinurilor dezvoltate în prezent de Rusia şi China, informează AFP.

“Sper cu adevărat că ruşii şi chinezii îşi testează vaccinurile înainte de a le administra”, a declarat Fauci în timpul unei audieri în Congresul american.

“Să afirmi că dispui de un vaccin gata de a fi distribuit înainte chiar de a-l testa este, după părerea mea, problematic, ca să nu spun mai mult”, a adăugat respectatul director al Institutului american de boli infecţioase, care consideră că SUA nu vor fi nevoite să depindă de vaccinurile altor ţări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS