3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateŞeful OMS califică corupția din jurul echipamentelor medicale de protecție drept „crimă”

Şeful OMS califică corupția din jurul echipamentelor medicale de protecție drept „crimă”

-

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a numit „omor” cazurile de corupție din jurul echipamentului medical de protecție (PPE) care este utilizat în contextul pandemiei Covid-19, potrivit barrons.

„Dacă lucrătorii din domeniul sănătății lucrează fără protecţie, viața lor este în pericol. Și asta pune în pericol viața celor de care au grijă. Deci, este criminal și e crimă. Și trebuie să încetez „, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, după ce a fost interogat de un jurnalist cu privire la cazurile de corupție din Africa de Sud.

România, achiziţii investigate

DNA a deschis 33 de dosare penale pentru achiziții publice de echipamente medicale în perioada stării de urgență, potrivit șefului instituției, procurorul Crin Bologa. „Există oameni și companii care au înțeles să profite de pe urma acestei pandemii”, a afirmat Bologa într-o conferință de presă. El a afirmat că în aceste dosare sunt vizate și persoane cu funcții importante în cadrul autorităților contractante.

33 de dosare penale pentru achiziții de echipamente medicale în pandemie

Procurorul șef al DNA a precizat că în 25 din cele 33 de dosare penale deschise pentru achiziții medicale în perioada pandemiei s-au sesizat din oficiu. În aceste cauze se fac cercetări privind încălcarea prevederilor legale în legătură cu organizarea, atribuirea şi derularea unor contracte de achiziţii publice directe a unor echipamente de protecţie: măşti, viziere, combinezoane sau izolete. De asemenea, sunt vizate achiziţii de măşti medicale neconforme, considerate periculoase şi interzise în Uniunea Europeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ce se întâmplă în creierul adolescenţilor care mănâncă junk...

O dietă bazată pe junk food poate provoca leziuni...

ȘTIRI GdS