3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatate6 vaccinuri sunt în stadiu mai avansat decât cel rusesc

6 vaccinuri sunt în stadiu mai avansat decât cel rusesc

Rușii mai au de recuperat teren față de vaccinurile testate acum de compania americana Moderna, de parteneriatul germano-american BioNTech – Pfizer, de echipa britanica AstraZeneca – Universitatea din Oxford si de trei grupuri chineze (Sinovac, Institutul de Biologie din Beijing, respectiv cel din Wuhan).

În aceste conditii, lipsa oricăror date privind rezultatele încercărilor rusesti determină comunitatea științifică să fie foarte sceptică față de anunțul președintelui Putin, scrie cotidianul francez “Le Figaro”.

”Au realizat prima fază de teste pe animale și faza a doua, la om, pentru a vedea dacă vaccinul produce un răspuns imunitar, dar lipsește faza a treia”, a declarat Marie-Paule Kieny, directoare la Institutul Național de Sănătate și Cercetări Medicale (INSERM) din Franta.

În stadiul al treilea de testare, efectele, inclusiv cele secundare, sunt verificate pe grupuri numeroase de voluntari. Spre exemplu, compania Moderna a demarat, la 27 iulie, testarea pe un eșantion de 30.000 de persoane a vaccinului produs cu finanțarea guvernului american. Această etapă va dura până la 27 octombrie.

Partea bună în această competiție pentru dezvoltarea unui vaccin e că apar tot mai multe anunțuri optimiste, având ca perspectivă de realizare începutul anului viitor.

Între timp, însă, unii încearcă să profite propagandistic de pe urma pandemiei, așa cum au făcut și până acum, adaptându-și tactica în funcție de evoluția maladiei și a eforturilor de combatere a ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS