5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAlte cazuri Covid la Cardiologie SJU Craiova

Alte cazuri Covid la Cardiologie SJU Craiova

La finele săptămânii trecute, alte noi cazuri de coronavirus au fost depistate în rândul personalului de la secția Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Craiova. Joi, un medic rezident a fost testat pozitiv, iar vineri o infirmieră și un asistent au avut, de asemenea, rezultate pozitive.

Cu aceste trei noi cazuri, numărul de cadre medicale infectate de la secția de cardiologie depistate în ultimele săptămâni urcă la un total de 11.

Laurențiu Ivanovici, managerul spitalului județean, menționează că ultimele trei angajate depistate cu Sars-Cov2 au fost testate după două săptămâni de concediu. „Este evident că au fost infectate în afara spitalului”, a menționat acesta.

„Au fost testați toți cei care au fost la serviciu, mai puțin cei care sunt în concediu de odihnă. Când revin, vor fi testați și ei. În total, secția are 140 angajați”, a precizat pentru GDS Ivanovici.

Secția de cardiologie de la SJU Craiova funcționează normal, dă asigurări conducerea spitalului. „Secția funcționează normal, am redistribuit 6 angajați din alte secții mai puțin solicitate”, a transmis managerul unității medicale.

Săptămâna trecută, Ivanovici spunea că se va face o anchetă internă privind respectarea procedurilor, pentru a se stabili cum s-a ajuns ca mai mulți angajați ai secției să contracteze infecția. „Am demarat o anchetă internă, în urma căreia vor fi dispuse măsuri disciplinare împotriva angajaților care nu au respectat regulile de distanțare și măsurile de protecție stabilite prin procedura internă adoptată încă din starea de urgență”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS