11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMaternitatea de la „Filantropia“ funcţionează normal. Restul secţiilor, în aşteptare

Maternitatea de la „Filantropia“ funcţionează normal. Restul secţiilor, în aşteptare

Maternitatea Spitalului Clinic Municipal „Filantropia“ din Valea Vlăicii, redeschisă în urmă cu o săptămână, funcţionează normal. Miercuri, 15 iulie, în unitatea medicală se aflau internate 30 de paciente. În aceeaşi zi, au fost externate 18.

„Activitatea decurge în mod normal, bineînţeles, cu respectarea tuturor recomandărilor Ministerului. Se respectă distanţarea, timpul prevăzut între intervenţiile chirurgicale. Avem 25 de nou-născuţi şi 30 gravide în acest moment în spital“, spune managerul Liviu Radu.

Redeschiderea Secţiei de Pediatrie, problematică

Cu privire la celelalte secţii pentru care spitalul a fost declarat suport Covid, conducerea spune că încă nu există o dată stabilită pentru redeschiderea pentru pacienţii non-Covid. Planul de reorganizare, cu toate circuitele necesare pentru buna desfăşurare a activităţii, a fost trimis la DSP. Se aşteaptă vizita Direcţiei şi avizul. Apoi, se va da drumul treptat şi la celelalte specialităţi, deciziile urmând să fie luate pentru fiecare secţie, în funcţie de contextul epidemiologic specific acesteia.

„Toate secţiile cu care noi suntem prinşi în Ordinul nr. 555 al Ministerului Sănătăţii ca spital suport Covid vor avea şi spaţii amenajate pentru pacienţii cu suspiciune sau confirmaţi cu coronavirus. Dacă observăm că o anumită specialitate are adresabilitate mare pentru pacienţi suspecţi Covid, atunci ne vom gândi atent dacă există posibilitatea redeschiderii respectivei secţii. Trebuie luată în calcul şi limitarea de spaţiu“, menţionează Liviu Radu.

O astfel de situaţie este în cazul secţiei de pediatrie. „La pediatrie, în mod normal copiii vin adesea cu simptome care sunt specifice şi infecţiei cu coronavirus – febră, tuse… Şi atunci, sunt încadraţi drept suspecţi“, explică directorul unităţii medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS