5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNumăr record de internări la Infecţioase Craiova. S-a depăşit vârful din starea de urgenţă

Număr record de internări la Infecţioase Craiova. S-a depăşit vârful din starea de urgenţă

Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova are, în prezent, cei mai mulţi pacienţi internaţi de la începutul pandemiei. Infecţioasele au depăşit numărul maxim de internări simultane din starea de urgenţă, când vârful a fost de 71 de cazuri. Conform datelor din 9 iulie 2020 privind situaţia epidemiologică din judeţul Dolj, 74 de pacienţi sunt internaţi, în acest moment, la „Victor Babeş“.

Pe lângă numărul mare de cazuri de coronavirus cu care se confruntă în acest moment, unitatea medicală trebuie să gestioneze şi secţiile redeschise din 26 iunie, când spitalul a fost redeschis şi pentru alţi pacienţi. Aşadar, situaţia este cu atât mai dificilă, dacă ţinem cont de faptul că, în perioada de vârf din starea de urgenţă, Infecţioasele se ocupau exclusiv de pacienţii Covid, iar acum internează şi pacienţi pe alte secţii.

De la o rată record a infecţiei, la 0,66%

În 24 de ore, au fost prelucrate 601 probe la nivelul judeţului, fiind diagnosticate cu noul coronavirus alte patru persoane, rata infecţiei fiind de numai 0,66%. Spre deosebire de această cifră, în data de 8 iulie, rata a fost explozivă. Din 260 de teste efectuate, 13 au fost pozitive, ceea ce înseamnă o rată a infecţiei de 5%, chiar şi peste media naţională de 4,22.
356 de cazuri de coronavirus au fost confirmate până la data de 9 iulie în Dolj, iar 271 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS