8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj19 persoane de la Căminul "Sfântul Mina", infectate cu coronavirus

19 persoane de la Căminul „Sfântul Mina”, infectate cu coronavirus

16 rezidenţi şi trei angajaţi de la Căminul de Seniori „Sfântul Mina” din Craiova au fost depistaţi cu noul coronavirus. Sâmbătă, când a apărut informaţia privind focarul de la centrul de îngrijire, erau 15 vârstnici confirmaţi. Luni, 6 iulie, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, Ştefan Popescu, a precizat că sunt 16 cazuri confirmate în rândul seniorilor, plus cele 3 în rândul personalului.

Persoanele cu Covid-19 nu prezintă simptome, însă, mai spune purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, au alte afecţiuni destul de grave.

Focarul de coronavirus de la Căminul „Sfântul Mina” a ieşit la iveală în urma testelor de screening.
Reprezentanţii DSP Dolj menţionează că, dacă până acum se testau periodic doar angajaţii, din iulie sunt testaţi şi rezidenţii centrelor de îngrijire: „Până recent, din 14 în 14 zile era testat personalul. Acum se testează şi beneficiarii serviciilor de îngrijire”, spune Popescu.

Este vorba de o măsură inclusă în ORDIN nr. 1226 din 3 iulie 2020 privind modificarea Ordinului ministrului sănătății nr. 807/2020 pentru stabilirea atribuțiilor în activitatea de testare în vederea depistării infecției cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul unor unități aflate în subordinea Ministerului Sănătății. Astfel, conform articolului II, centrele rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile au obligația organizării prelevării probelor de la personalul de îngrijire și persoanele instituționalizate, cu personalul propriu medical angajat/contractat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS