10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateTot personalul Spitalului Hunedoara, testat pentru coronavirus. Aproape 1.000 de persoane vor face testul PCR

Tot personalul Spitalului Hunedoara, testat pentru coronavirus. Aproape 1.000 de persoane vor face testul PCR

Tot personalul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara va fi testat pentru coronavirus, cu un aparat achiziționat zilele trecute cu aproape 10.000 de euro. Este vorba de testarea a aproape 1.000 de persoane. Potrivit lui Radu Budae, managerul instituției, până în prezent au fost testate cu noul aparat 55 de cadre medicale de la ATI și Boli Infecțioase.

„Facem o testare în afara definiției de caz pentru întregul personal, aproximativ 1.000 de persoane. Am început cu cei de la ATI și Boli Infecțioase, adică aceia care sunt cei mai expuși”, a declarat Budae, managerul spitalului.

Noul aparat, poate face 50-60 de teste zilnic, dar capacitatea de testare va crește până la finalul săptămânii. Aparatul are capacitatea de a furniza în trei ore rezultatele unei „șarje” de 96 de probe. Cei de la spitalul hunedorean spun că, îndată ce va sosi și ultima piesă, extractorul, care prelucrează automat probele, capacitatea de testare va fi de peste 700 de teste zilnic, „ceea ce înseamnă că vor fi acoperite necesitățile județului”, potrivit unui comunicat al instituției.

Județul Hunedoara se află în topul cazurilor de COVID-19, cu 392 de cazuri confirmate și 47 de decese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS