2.5 C
Craiova
duminică, 27 decembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate 47.207 teste pentru coronavirus prelucrate până în prezent la nivel naţional

47.207 teste pentru coronavirus prelucrate până în prezent la nivel naţional

Până miercuri, la nivel naţional au fost prelucrate 47.207 teste, informează Grupul de Comunicare Strategică.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 631 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 2.505 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

Autorităţile le reamintesc să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor.

De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor: +4021.320.20.20.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Liga 3 | Sabin Lupu, dorit în Liga 1....

Mijlocașul formației CSO Filiași, Sabin Lupu, ar putea reveni...

ȘTIRI GdS

AstraZeneca anunță că a găsit formula vaccinului anti-Covid cu...

​Grupul farmaceutic AstraZeneca anunţă că a găsit - în urma unor cercetări suplimentare - ”formula câştigătoare” a vaccinului său împotriva covid-19, pe care l-a dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford. Autoritatea britanică de reglementare MHRA urmează să se pronunţe în următoarele zile, în vederea unei utilizări - începând de la 4 ianuarie, relatează AFP, citată de Hotnews.

Este eficient vaccinul anti-COVID asupra tulpinilor mutante ale virusului?

Odată cu identificarea unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2 în Marea Britanie, s-a pus problema eficacității vaccinurilor dezvoltate până în acest moment. Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 în România a transmis clarificări în acest sens.

Au apărut la vânzare false vaccinuri anti-COVID

Catherine De Bolle, directoarea Europol, agenţia Uniunii Europene pentru cooperare în materie de aplicare a legii, a avertizat asupra pericolului apariţiei unor false vaccinuri împotriva coronavirusului.

Anul 2020 încheie cel mai cald deceniu de la...

Anul acesta poate fi unul dintre cei mai fierbinţi trei ani înregistraţi, putând rivaliza cu 2016, care este cel mai cald an înregistrat. Conform raportului provizoriu al OMM privind starea climei emis la 2 decembrie, toate cele cinci seturi de date pentru primele 10 luni ale anului (până la sfârşitul lunii octombrie) au plasat anul 2020 pe locul al doilea cel mai cald din anul până în prezent, după 2016 şi înainte de 2019.

Directorul general al OMS avertizează că această pandemie nu...

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat că pandemia de COVID-19 nu va fi ultima criză de acest tip.

Peste 460.000 de români poartă numele sfântului Ștefan

Sfântul Ştefan, considerat primul care a vestit şi a mărturisit credinţa în Hristos, devenind primul martir al Bisericii, este sărbătorit de creştini în a treia zi de Crăciun. Peste 460.000 de români îşi sărbătoresc astăzi ziua onomastică.