17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCriză a echipamentelor individuale de protecţie antigripală în lume

Criză a echipamentelor individuale de protecţie antigripală în lume

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat vineri că lumea se confruntă cu lipsa echipamentelor individuale de protecţie antigripală.

Criza de echipamente vine în contextul în care China a anunțat, la începutul lunii, că are nevoie urgent de măști medicale și alte echipamente de protecție. Numărul persoanelor infectate cu coronavirus în China a depășit peste 30.000 de persoane, până pe 7 februarie. Peste 630 de oameni au murit, potrivit digi24.ro.
Alte câteva sute de persoane din peste 20 de țări au fost infectate cu noul coronavirus, iar două persoane din afara Chinei continentale, din Filipine și Hong Kong, și-au pierdut viața.
„China are, în prezent, nevoie de urgență de măști medicale, costume și ochelari de protecție“, declara purtătoarea de cuvânt al MAE chinez.

China produce aproximativ 20 de milioane de măști medicale pe zi

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a declarat că lumea se confruntă cu o lipsă cronică a echipamentelor individuale de protecţie. „Le distribuim statelor kit-uri de testare, măşti, mănuşi, aparate respiratorii şi halate. Cu toate acestea, după cum probabil vă imaginaţi, lumea se confruntă cu o lipsă cronică a echipamentelor individuale de protecţie“, a spus directorul general al OMS, în cursul unei reuniuni pe tema epidemiei virusului 2019nCoV, desfăşurată la Geneva.
China produce aproximativ 20 de milioane de măști medicale pe zi, potrivit Ministerului Industriei. Panica provocată de răspândirea rapidă a noului coronavirus a determinat populația Chinei să-și facă stocuri de măști chirurgicale, astfel că cererea de echipamente de protecție este foarte ridicată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS