25.6 C
Craiova
sâmbătă, 6 iunie, 2020
Știri de ultima oră Sanatate Fructele uscate şi oleaginoase, recomandate în sezonul rece

Fructele uscate şi oleaginoase, recomandate în sezonul rece

Fructele oleaginoase sunt unele dintre cele mai recomandate alimente pentru sezonul de iarnă. Migdale, nuci, caju, alune, toate au beneficii importante pentru sănătate.
Seminţele şi oleaginoasele produc căldură în corp. De aceea, consumul lor este cel mai indicat în sezonul rece.

Migdalele, indicate pentru inimă

Migdalele au cel mai mare conţinut de calciu dintre toate oleaginoasele. Ele sunt bogate şi în fibre, vitamina E şi magneziu. Tot ele ajută la reducerea nivelului de colesterol şi, astfel, a riscului de a dezvolta afecţiuni cardiace. Cinci sau şase migdale în fiecare dimineaţă sunt suficiente pentru a te bucura de beneficiile acestor fructe.
Atât migdalele, cât şi nucile ajută în lupta împotriva depresiei şi au efecte pozitive asupra persoanelor cu boli asociate vârstei, precum Alzheimer.

Nucile, de ajutor în cancer

Nucile sunt bogate în Omega 3 şi antioxidanţi. Ca şi migdalele, au un efect benefic asupra inimii. Însă cel mai mare beneficiu este efectul lor anticancerigen. Şi fructele de caju ţin oncologul la distanţă. Iar dacă preferaţi caju, veţi avea oase mai puternice, piele şi păr sănătos, datorită conţinutului lor ridicat de cupru. Aceste fructe sunt bogate în fier şi magneziu, iar grăsimile nesaturate predominante sunt reprezentate de acidul oleic, la fel ca în uleiul de măsline.

Ai diabet, consumă stafide

Nucile pecan ajută la relaxarea muşchilor şi la îndepărtarea crampelor musculare. Ele sunt recomandate îndeosebi bărbaţilor, fiind indicate în cazul problemelor de prostată.
Majoritatea fructelor uscate şi oleaginoase, cât şi seminţele, au conţinut ridicat în fibre şi ajută în diabet. Fibrele din alimentaţie încetinesc viteza cu care glucoza este eliberată în sânge. În plus, ele pot înlocui cu succes dulciurile. Stafidele sunt cele mai eficiente în scăderea presiunii sângelui şi controlul diabetului. Ele scad colesterolul şi reduc şi riscul apariţiei mai multor tipuri de cancer.

De asemenea, conţinutul ridicat de fibre ajută în procesul de slăbire. Fibrele facilitează procesul de digestie, elementar pentru scăderea în greutate. Mai mult de atât, oferă senzaţia de saţietate, astfel încât ne ţin departe de porţiile bogate de mâncare.

Arahidele sunt excelente în sarcină

Datorită conţinutului lor ridicat de acid folic, arahidele sunt excelente pentru femeile însărcinate. Acidul folic este foarte important pentru dezvoltarea creierului şi contribuie la o sarcină sănătoasă, reducând riscul malformaţiilor. De asemenea, arahidele sunt bogate şi în vitamina E şi fier, alţi nutrienţi importanţi pentru femei, îndeosebi pentru cele însărcinate. Consumul de arahide poate înlesni şi dilataţia în momentul naşterii. Printre efectele lor pozitive se numără şi îmbunătăţirea memoriei şi scăderea riscului de boli cardiace.

Toate fructele uscate, seminţele şi oleaginoasele conţin nutrienţi, vitamine, antioxidanţi şi minerale care ajută la stimularea imunităţii şi contribuie la sănătatea organismului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Durere de nedescris pentru Patricia Țig. Tatăl ei a...

Patricia Ţig, 25 de ani, jucătoarea din România clasată pe locul 85 WTA, trece prin clipe dificile. Tatăl ei, care este totodată și antrenor,...

Ministru demis după achiziția de acadele de 2 milioane...

Ministrul Educației din Madagascar a fost demis din cauza deciziei sale de a achiziționa acadele în valoare de 2 milioane de dolari,...

Fără carantină în Franța, indiferent de gravitatea unui al...

Franţa nu va impune o altă carantină generală în ţară, chiar dacă un al doilea val de COVID-19 ar lovi în toamnă,...

Primarul din Washington denumește o piață „Viețile negrilor contează”

Primarul din Washington DC a schimbat numele unei piețe de lângă Casa Albă în „Black Lives Matter Plaza” (Viețile Negrilor Contează), drept...

Novak Djokovic: Regulile pentru a juca la US Open...

Tenismanul Novak Djokovic, numărul 1 ATP, consideră că sunt extreme şi imposibile condiţiile sanitare impuse la US Open. Turneul este programat cu...

Ministrul Sănătății crede că un al doilea val Covid...

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a apreciat, sâmbătă, că un eventual al doilea val epidemiei de coronavirus nu va avea aceeaşi intensitate ca...