Îngrijirea pielii este esenţială când vine vorba de menţinerea unui ten perfect (Sursa foto: Styllia Class)

Îngrijirea pielii este esenţială când vine vorba de menţinerea unui ten perfect. În cele mai multe dintre cazuri, rutina zilnică de îngrijire nu este suficientă pentru a avea un ten sănătos.

Ai puţin timp la dispoziţie înainte de culcare? Încearcă să îţi înfrumuseţezi tenul cu una dintre măştile recomandate de specialiştii de la clicksanatate.ro.

Mască de castraveţi – pentru tenul uscat

Amestecă un castravete dat pe răzătoare cu o ceaşcă de fulgi de ovăz şi cu o lingură de iaurt. Aplică un strat gros de mască pe faţă şi lasă să acţioneze timp de 30 de minute, după care îţi clăteşti tenul cu apă căldă.

Mască din miere – pentru toate tipurile de ten

Aplică pe tenul umezit în prealabil un strat de miere (lăsată la temperatura camerei) şi lasă să acţioneze timp de cinci minute. Clăteşte apoi tenul cu apă călduţă, după care cu apă rece şi şterge cu un prosop moale.

Mască din iaurt – pentru tenul gras

Amestecă o jumătate de cană de iaurt cu puţină drojdie, după aplici un strat pe faţă şi laşi să acţioneze timp de cinci minute. Ulterior, clăteşti tenul cu apă călduţă până se curăţă bine.

Mască din banană – antiîmbătrânire

Pasează o banană coaptă şi aplică un strat subţire pe ten. Lasă să acţioneze timp de zece minute, după care clăteşte-te cu apă călduţă şi lasă să se usuce tenul în voie. Pielea va fi mai moale şi mai netedă.

Mască din fulgi de ovăz – pentru tenul gras

Amestecă două linguri de fulgi de ovăz cu o lingură de bicarbonat de sodiu şi puţină apă pentru a obţine o pastă. Aplică pe pielea umedă şi lasă se se usuce, după care clăteşti bine cu apă călduţă.

Mască pe bază de suc de lămâie – pentru toate tipurile de ten

Se amestecă jumătate din zeama unei lămâi cu un albuş, după care se aplică un strat pe ten şi se lasă toată noaptea. Deşi va fi un pic mai dificil când se va usca, pe timpul nopţii, dimineaţa clăteşti bine tenul cu apă călduţă.

Mască din iaurt şi banană – pentru tenul uscat

Zdrobeşte un sfert de banană, apoi adaugă o jumătate de ceaşcă de iaurt şi o linguriţă de miere de albine. Aplică un strat subţire de mască pe faţă şi lasă să acţioneze timp de zece minute, după care clăteşte cu apă călduţă. Tenul va fi mai hidratat şi mai catifelat.

Mască din avocado – pentru toate tipurile de ten

Pasează pulpa de la un avocado şi aplic-o pe ten într-un strat gros. În timp ce aştepţi 15 minute să se usuce masca, aplică şi două felii de castravete în zona ochilor. Clăteşte la final bine tenul cu apă călduţă, recomandă clicksanatate.ro.

Mască pentru curăţare

Pentru o astfel de mască ai nevoie de un castravete, două linguriţe de suc de lămâie şi două linguri de fulgi de ovăz. Pasează castravetele până se transformă într-o pastă suculentă, adaugă sucul de lămâie şi fulgii de ovăz şi amestecă până când se omogenizează. Stai cu fața într-o baie de aburi, timp de cinci minute, apoi aplică masca într-un strat subţire. Masează uşor ca să simţi efectul abraziv al ovăzului şi lasă amestecul pe faţă timp de zece minute. Apoi clăteşte cu apă călduţă din abundenţă şi aplică o cremă hidratantă. Castavetele şi lămâia vor curăţa tenul în profunzime, calmând acneea, coşurile şi punctele negre. Fulgii de ovăz, deşi se vor înmuia puţin în suc, vor avea un rol uşor abraziv, eliminând celulele moarte de la suprafaţa pielii.