3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCum poţi preveni vergeturile în timpul sarcinii

Cum poţi preveni vergeturile în timpul sarcinii

Pielea de pe abdomen se întinde în timpul sarcinii, fapt care poate duce la ruperea fibrelor elastice. Rezultatul este apariţia vergeturilor. Din păcate, odată apărute, acestea nu pot să se vindece complet, de aceea este indicat să le previi.

Vergeturile sunt nişte cicatrici, având aspectul unor dungi uşor încrustate în suprafaţa epidermei, produse din cauza unei presiuni exercitate asupra pielii. Acestea apar frecvent în sarcină, cam peste 90% dintre gravide având de-a face cu ele. Nu există metode garantate care să ţină vergeturile departe de pielea ta cu o eficienţă de 100%. Însă, important este să nu acumulezi mai multe kilograme în sarcină decât îţi recomandă medicul, iar respectivele kilograme să fie acumulate treptat şi nu brusc.

Hidratează corespunzător pielea!

În perioada sarcinii este indicat să acorzi mai multă atenţie decât de obicei pielii, folosind creme puternic hidratante, din ingrediente naturale. Printre acestea ar trebui să se numere şi vitaminele E şi A, alfa hidrixiacizii (AHA) şi extractele din plante, notează clicksanatate.ro. Uleiul de măsline este un aliat puternic în lupta cu vergeturile, mai ales dacă se foloseşte cu regularitate. Încălzeşte puţin ulei de măsline, masează cu grijă pielea, apoi înfăşoară-te cu folie alimentară timp de 20 de minute. După aceasta, intră în duş pentru a scăpa de pielea încărcată de celulele moarte.
Poţi folosi creme antivergeturi, însă, mare atenţie, acestea trebuie să fie special concepute pentru femeile însărcinate.

Bea suficientă apă

Hidratarea joacă un rol important în lupta cu vergeturile. Chiar dacă înainte nu consumai suficiente lichide, hidratarea în timpul sarcinii este necesară. Hidratarea suficientă prezintă beneficii la nivelul pielii, previne uscarea acesteia şi îi menţine elasticitatea.
Este indicat să bei zilnic şase – opt pahare de apă. Apa va ajuta, totodată, la eliminarea toxinelor din organism şi la menţinerea elasticităţii pielii. În schimb, trebuie evitate băuturile care conţin cofeină, deoarece cresc riscul apariţiei vergeturilor.

Ai grijă la dietă

O dietă bogată în elemente nutritive te va ajuta să previi apariţia vergeturilor. Mănâncă multe fructe şi legume, bogate în vitamina C şi E, zinc şi siliciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS