12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePomelo, un complex de vitamine naturale

Pomelo, un complex de vitamine naturale

Pomelo are numeroase beneficii pentru sănătate

Cu un gust mult mai dulce faţă de alte citrice, pomelo este un complex de vitamine naturale, un sfert din fruct poate oferi 130% din doza zilnică de vitamina C recomandată. Pe lângă vitamina C, pe care toate citricele o conţin, pomelo vine şi cu o cantitate considerabilă de vitamina B1, B2, B3, B5, P, proteine, calciu, fier, carbohidraţi, betacaroten, magneziu, potasiu. 100 gr de pomelo conţin 38 de calorii, ceea ce îl face să fie un fruct ce ajută la arderea grăsimilor, în timp ce sucul de pomelo este eficient pentru digestie. Nu doar fructul este important pentru sănătate, coaja de pomelo conţine bioflavonoizi eficienţi în stoparea cancerului mamar prin eliminarea excesului de estrogen din organism.

Are un conţinut ridicat de vitamina C

Probabil ştiți deja că majoritatea citricelor au un conţinut ridicat de vitamina C. Pomelo nu face excepţie, oferind un aport de vitamina C de până la 193%. De-a lungul anilor, numeroase studii au demonstrat că vitamina C întăreşte sistemul imunitar, previne stresul şi, deşi nu poate vindeca o răceală, poate preveni apariţia complicaţiilor acesteia, cum ar fi infecţiile pulmonare sau pneumonia. Persoanele cu o concentraţie mai mare de vitamina C în sânge au un risc cu 42% mai scăzut de a dezvolta un accident vascular cerebral. De asemenea, s-a dovedit ştiinţific faptul că vitamina C ajută la prevenirea deteriorării musculare, a inflamaţiilor, a bolilor cadiovasculare şi chiar a unor anumite tipuri de cancer.

Ajută sănătatea inimii

Un fruct de pomelo conţine aproximativ 400 mg de potasiu per porţie, care, la fel ca şi vitamina C, joacă un rol esenţial în sănătatea inimii. Nu există nici o restricţie pentru consumul de potasiu, dar 4.700 mg pe zi este considerată a fi doza corespunzătoare. Acest mineral reglează nivelul tensiunii arteriale, astfel că un pahar de suc de pomelo pe zi ajută la curăţarea reziduurilor arteriale acumulate în organism, reducând impurităţile şi fiind extrem de benefic persoanelor care suferă de hipertensiune arterială.

Pomelo poate fi păstrat la rece timp de mai multe zile

Gustul miezului este complet diferit de cel al grepfrutului clasic, deci nu vă aşteptaţi să fie un fruct acrişor. Acesta este dulceag-amărui, consistenţa este cărnoasă, iar cu un fruct cu siguranţă vă veţi ridica sătui de la masă.
Fructul poate fi mâncat ca atare sau poate fi adăugat în salate, deserturi sau în preparatele cu peşte. În China, în mod tradiţional, din coaja de pomelo se prepară marmeladă sau este folosită la prăjituri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS