10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateBeneficiile pentru sănătate ale chimenului

Beneficiile pentru sănătate ale chimenului

Chimenul este o plantă cu seminţe aromatice des folosite, iar beneficiile sale pentru sănătate sunt cunoscute de sute de ani.

Seminţele de chimen ajută la digestie, fiind util pentru tulburări digestive, deoarece uleiul esenţial din seminţele de chimen activează glandele salivare. De asemenea, timolul, uleiul eteric din seminţele de chimen, promovează o digestie lentă şi ajută împotriva arsurilor gastrice.
Seminţele de chimen acţionează ca un laxativ natural. Ceaiul de chimen sau adăugarea seminţelor în mâncare este suficientă pentru a profita de acest efect.
Dacă suferi de insomnie, seminţele de chimen îţi vin în ajutor. Te vor face să ai un somn liniştit, fără să te distragă ceva, deoarece au un efect liniştitor.
Ameliorează greţurile de dimineaţă, aşa că seminţele de chimen fac minuni pentru femeile însărcinate. Se consumă sub formă de ceai, o linguriţă de seminţe de chimen la un pahar de apă. Acest ceai poate fi folosit şi de persoanele ce au grețuri dimineaţa din cauza unor boli.

Seminţele benefice sănătăţii

Seminţele de chimen ajută în vindecarea simptomelor răcelii, printre care şi tusea. De asemenea, durerile în gât pot fi ameliorate cu ajutorul acestor seminţe. Le consumi ca atare, mestecându-le bine, sau le macini şi le adaugi în cereale, creme, supe sau piureuri.
Cu vârsta, metabolismul devine mai lent. Seminţele de chimen vă vor ajuta, deoarece creşte rata metabolismului bazal. Adăugaţi seminţe de chimen în dieta zilnică şi efectele nu vor întârzia să apară.
De asemenea, seminţele de chimen cresc imunitatea generală a organismului, vă ajută să nu faceţi astm, bronşită sau alte probleme respiratorii, previn alergiile de sezon şi ameliorează problemele legate de respiraţie.

Chimen pentru un ten frumos

Seminţele de chimen se pot consuma ca atare, se pot face ceai sau se pot măcina şi adăuga în mâncare sau alte preparate. Dacă le măcinaţi, nu fierbeţi pudra rezultată şi nu o adăugaţi în mâncăruri fierbinţi. Cea mai bună metodă de a măcina seminţele de chimen este în maşina de cafea. Adăugaţi, când le măcinaţi, o linguriţă de pesmet. Acesta absoarbe uleiurile volatile si creşte eficienţa seminţelor de chimen.

Dieta cu ceai de chimen

Este cunoscut faptul că, în ziua de astăzi, multe femei duc o luptă continuă cu kilogramele şi aleg să adopte un stil de viaţă benefic pentru sănătate prin sport şi alimente atent alese. Consumat în mod regulat, ceaiul de chimen ajută la slăbit prin arderea grăsimilor, mai ales în zona abdomenului.
Pentru a putea vedea rezultate, trebuie băut ceai de chimen timp de o lună, în mod regulat. Pentru a accelera procesul de ardere a grăsimilor, se poate consuma ceai de chimen cu ghimbir, fiind cunoscut rolul important al ghimbirului în curele de slăbire. Ceaiul de chimen ne poate ajuta să scăpăm de 12 kg în patru săptămâni.
Consumul de ceai de chimen creşte temperatura corpului, iar acest lucru intensifică metabolismul, conducând la arderea mai multor calorii fără a depune un efort suplimentar.
Ceaiul de chimen creşte cu până la 25% capacitatea organismului de ardere a grăsimilor. Pentru cei care au probleme cu greutatea, se recomandă cura cu chimen, existând nenumărate reţete în acest sens, ce au ca efecte reducerea greutăţii corporale.
Pentru ceai, avem nevoie de o linguriţă de seminţe de chimen la o cană cu apă. Punem semințele în ibric şi le încălzim la foc mare timp de cinci secunde. Adăugăm apa și lăsăm să dea în clocot. Luăm de pe foc şi lăsăm deoparte câteva minute, acoperind ibricul cu o farfurioară. Se pot adăuga şi alte seminţe, precum cele de fenicul. Este recomandat consumul de ceai de fenicul pentru beneficii mai mari. Se strecoară ceaiul şi se serveşte simplu sau cu miere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS